Hrvatski radio

Radio Osijek

Hit tjedna - Cambi "Od milijun samo jedna"

24.04.2022.

16:06

Autor: Zvonimir Mandić

Cambi

Cambi

Foto: Marita Bulimbašić / press foto

Vokalni sastav CAMBI. nedavno je objavio ljubavnu baladu ''Od milijun samo jedna'' s kojom će nastupiti na ovogodišnjem 69. izdanju Zagrebačkog festivala. Upravo tu pjesmu slušatelji Radio Osijeka izabrali su za Hit tjedna.

Priču spota, nastalog u režiji Ivana Trpimira Lozića smjestili su u starom tunelu kroz kojeg je nekoć prolazila sinjska rera odnosno uskotračna željeznica koja je spajala Sinj i Split te Kaštel Sućurcu, u najstarijoj kaštelanskoj obrambenoj kuli sagrađenoj 1392. godine. Danas je na toj lokaciji izložbeni prostor Podvorje koji je poslužio kao idealna kulisa za priču ''Od milijun samo jedna''.

Četvorica lead vokala sastava CAMBI., Jure Nikolić, Sandro Grbec, Luka Čulić i Joško Tranfić o pjesmi autora Andreja Babića kažu: 'Više od godinu dana smo tražili ljubavnu baladu koja bi mogla dostojno zamijeniti našu pjesmu ‘Zaljubljen’. Kada nam je u ruke došla ‘Od milijun samo jedna’ znali smo da smo pronašli upravo to ionako ona nema namjeru biti u ničijoj sjeni. Pjesma možda govori nesretnoj ljubavi, ali emocija kojom zrači i glazba koja ju nosi. ipak ostavljaju pozitivan dojam. Upravo je taj kontrast nesretne ljubavi i pozitivnih vibracija nit vodilja spota koji je pun odnosa svjetla i tame. Poruka pjesme i spota je upravo ta da prava ljubav ne mora nužno biti tužna priča, iako nema sretan kraj. Imati u životu nekoga koga voliš više od svega blagoslov je sam po sebi, i svatko tko je tako nešto doživio, zna o čemu govorimo.'

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.