Hrvatski radio

Radio Osijek

Hozier ''Wasteland, Baby!'' (Universal Music)

06.03.2019.

23:58

Autor: Zvonimir Mandić

Hozier (naslovnica albuma)

Hozier (naslovnica albuma)

Foto: - / -

Multiplatinasti irski glazbenik Hozier, miljenik hrvatske publike, predstavio je iščekivani drugi studijski album! „Wasteland, Baby!“ hrvatska publika može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu: https://umhr.lnk.to/HozierWB

Novo studijsko izdanje donosi ukupno 14 pjesama među kojima su već ranije predstavljene „Nina Cried Power" i „Almost (Sweet Music)“, a nasljeđuje iznimno uspješan album prvijenac „Hozier“, objavljen 2014. godine. 
Objavu novog albuma Hozier je dao naslutiti krajem prošle godine, kada je predstavio zamijećenu pjesmu „Nina Cried Power“ i istoimeno EP izdanje. U spomenutoj pjesmi ostvario je suradnju s Grammyjem nagrađenom soul/gospel glazbenicom Mavis Staples, dok je u radu na pjesmi sudjelovao i Booker T. Jones. „Pjesma je na mnogo načina zahvala umjetnicima 20. stoljeća i njihovoj ostavštini – djelima koja nas i dalje inspiriraju. Mavis Staples također je jedna od njih, i bilo mi je ostvarenje snova surađivati s njom“, otkrio je glazbenik.
Andrew Hozier- Byrne pozornost šire javnosti je privukao svojim iznimno uspješnim singlom „Take Me To Church“, čija naklada danas nosi platinasti sjaj. Upravo mu je ta pjesma donijela Grammy nominaciju, te Ivor Novello i BBC Music nagrade u kategoriji „Song Of The Year". Njegov je debitantski album „Hozier“ ostvario značajne digitalne brojke streamova, kao i fizičke prodaje.
Hozier će "Wasteland, Baby!" predstaviti i na velikoj svjetskoj turneji, a hrvatskoj će publici najbliži biti koncerti u Pragu, Beču i Münchenu. Svi datumi turneje dostupni su na službenoj web stranici:
https://hozier.com/live/

"Wasteland, Baby!" - popis pjesama:
Nina Cried Power (featuring Mavis Staples)
Almost (Sweet Music)
Movement
No Plan
Nobody
To Noise Making (Sing)
As It Was
Shrike
Talk Refined
Be
Dinner & Diatribes
Would That I
Sunlight
Wasteland, Baby!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.