Hrvatski radio

Radio Osijek

Iva na Szigetu (dan četvrti)

14.08.2015.

15:51

Autor: Iva Magušić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naša suradnica Iva Magušić i danas s čitateljima mrežnih stranica Radio Osijeka dijeli svoje dojmove s najvećeg glazbenog festivala u ovom dijelu Europe. O Sziget festivalu danas govori i u programu.

Ovo će vjerojatno biti najkraći izvještaj do sada sa Szigeta, ne zato što jučer nije bilo događanja, već zato sto sam uhvatila najgori laptop ovdje u press centru, s najgorom internetskom vezom i tipkovnicom na kojoj su skoro sva slova tamo gdje ne bi trebala biti (moj laptop sad spava doma, blago njemu). Barem imamo klimu, ajde. Pišem ovo sada oko 14 sati, a ne kasnije (kada bih možda mogla i pronaći normalniji laptop i stolicu, da ne kažem stolac). Na koncertima smo danas dosta rano, već od 16 sati, a i htjet ćete vidjeti fotkice, jel tako? Tako je! A i mobitel je baš sada pri kraju s baterijom (valja ga napuniti za javljanje u emisiju Na valu ljeta tamo negdje u 16,30).
Što smo jučer vidjeli? Od svega po malo, doslovno.
The Ting Tings su svirali na glavnoj pozornici od 5 i 45, a tamo sam otišla, realno, zbog one jedne pjesme što znam (That's not my name! tn tn tn) ali me je ekipa ovog benda ugodno iznenadila. Prvih par pjesama zvučalo je čak kao nešto izmedu Gustafa i Leta 3, a kasnije samo u sve to dodate i malo DJ-a i to je to, dobar tek! Nakon njih odlučili smo se šetati po otoku pa na što naiđemo. Tako smo u A38 naišli na koncert MØ. Ništa specijalno, ostali smo par minuta i nastavili sa šetnjom i naišli na circus. Da, circus koji je bio jedna od najgorih stvari koje sam do sada vidjela, zapravo, bilo je smiješno koliko je bilo besmisleno, ali ajde – neka smo mi i to pogledali.
U 21 i 30 krenuo je i headliner za četvrti dan festivala – Ellie Goulding. Slatkica. Iako mi se na samome početku koncerta učinilo da i ona ima problem s komunikacijom s publikom, kasnije je apsolutno popravila dojam. Također, provela je cijeli koncert skačući i plešući, a sve prisutne oduševila je, osim svojim hitovima, i obradom pjesme Johna Lennona. Nakon Ellie, napravili smo malu zasluženu pauzu, pokušali pronaći mjesto za sjesti, jer je trebalo skupiti to malo snage što je ostalo za idući koncert – Interpol. Dosta su kasno počeli 11 i 45 (opla! Moram dodati PM ili napisati 23 i 45 – da ne bude zabune), kako je i najavljeno. Ovo je Sziget, cijeli dan i cijelu noć se nešto događa. Oni su nastupali na A38 pozornici, koja je u šatoru, u kojem je još milijun ljudi, pa smo koncert odlučili provesti vani. Ono sto je odlično u ovome slučaju jest to što si na zraku, a koncert možeš pratiti preko velikog ekrana, a ako samo malkoc okreneš glavu, vidiš ih i "za prave". Dakle, možeš kako hoćeš.
E da, iako sam ja ovdje došla najprije zbog glazbe, Sziget nudi i ostale programe, pa tako ovdje možete plesati s dronovima, ujutro otići na jogu (sat redovno zvoni, ali – spavanje), pogledati vjerojatno nešto bolji cirkus, otići na tematske, kratke partye – jučer je to bio confetti party, dan prije flag party, danas je color party i tako svaki dan nešto.
No da, rekla sam da će ovo biti kratko, na kraju sam se opet raspisala. Idem sad, koncerti samo što nisu. Fotkice dobijete kasnije, jer je internet „preodličan“. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.