Hrvatski radio

Radio Osijek

Iva na Szigetu (dan šesti)

16.08.2015.

15:19

Autor: Iva Magušić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Szget festival stigao je do samoga kraja - atmosferu na Otoku slobode i ovog posljednjeg dana prati Iva Magušić:

Probudila nas je kiša danas, napokon. Sad više ne živimo u prašini, već blatu. Inače, o odlicnoj organizaciji ovog festivala govori i to da je ekipa nakon kiše krenila stavljati šljunak po mjestima gdje je blato. A-ha!
Što se jučerašnjeg, petog dana festivala tiče, u nasem slučaju (možda najprije mom, zapravo) bio je to najgori dan, prvenstveno zbog line-up-a. Kings of Leon bili su glavni, slušala sam ih prije dosta godina i čisto zbog toga htjela pogledati koncert. Bolje od Alt-J-ja, ali i dalje, meni osobno, lošije od nekih drugih izvodača koje sam pogledala. Koncert sve samo ne energičan. Ni publika se nije nešto iskazala, osim dok su svirali, valjda svoj najveći hit „Sex On Fire”. E tada je bila glasnija od benda.
Danas je zadnji dan ovogodišnjeg Szigeta i nekako najudarniji. U A38 svira Jose Gonzales, koji dijelom upada u termin Rudimentala (kamo otići!?). Nakon Rudimentala na glavnu pozornicu dolazi Limp Bizkit, a nakon njih ide završni show program s Martinom Garixxom, koji ponovno svira skoro u isto vrijeme kada i Passenger koji nastupa u A38 (kamo otići!?), a nakon njega i trenutno popularni njemački duo Milky Chance.
Dakle, još danas i još puno toga za pogledati i napraviti – tipa spremiti stvari da ne jurimo sutra (ne da mi se). Možda me sad već hvata ona famozna post-festivalska depresija. Inače, danas je sedmi dan festivala, a već jučer se na licima ljudi mogao vidjeti lagani umor i nekako su svi mirniji.
Osim toga što će mi vrlo vjerojatno nedostajati sve ovo, drago mi je što je sutra gotovo – samo i iskljušivo što to znači da prestajem piti, jesti, disati... ma živjeti prasinu. J
Sutra je zapravo još daleko, pa sad idem posljednji put obuti cipelice za ples.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.