Hrvatski radio

Radio Osijek

KAOS

12.02.2013.

00:29

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

KAOS, Karneval osječki, dvanaesti po redu, traje do 12. veljače u osječkom Avenue Mallu. Maskirane povorke, smijeh, mirisi i okusi pokladnica, obilježavaju doba karnevala koje vrhunac doseže u danima koji prethode Čistoj srijedi ili Pepelnici, prvom danu korizme, priprave za Uskrs.

U sklopu 12. osječkog karnevala u Avenue Mall-u održan je dječji maskenbal na kojem je predstavljeno 200-tinjak hrabrih klinaca i klinceza koji su na velikoj pozornici predstavili svoje karnevalske kreacije. Još barem toliko malo manje hrabrih, ali maštovitih i zanimljivih maskiranih mališana plesalo je, veselilo si i sladilo pokladnicama, sokovima...

 

Više stotina maskiranih mališana i njihovih roditelja ispunilo je hodnike Avenue Malla. Gotovo dva sata predstavljali su se ratnici, princeze, gusari, klauni, vještice, haremske plesačice… Žiri je imao vrlo nezahvalnu ulogu – izabrati one koji su uložili najviše truda, mašte i strpljivosti u izradi karnevalske kreacije. Prvu nagradu od 1.000 kuna osvojila je prva hrvatska astronautica, drugu od 700 kuna mali rocker i princeza, a treću od 300 kuna – strašilo. Osim novčanog iznosa, pobjednici su dobili i bogate poklon pakete sponzora.

  

U utorak, 12. veljače s početkom u 17 sati u Avenue Mallu, održat će se završna karnevalska fešta, u kojoj će se pročitati optužnica „Princu od karnevala“, prezentirati i nagraditi najbolje i najmaštovitije grupne maske, suditi princu od KAOS-a te ga prema optužnici i  spaliti. Najbolje maskirane grupe bit će nagrađene novčanim nagradama u vrijednosti 6.000,00 kuna, a nazočni počašćeni besplatnim krofnama i ostalim slatkim iznenađenjima koje su pripremili organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.