Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncert za pamćenje- 2cellos u Osijeku

03.06.2013.

11:35

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki koncertni spektakl održan u Osijeku - 2cellos oduševili publiku u Gradskom vrtu na koncertu održanom u čast 70. rođendana Radio Osijeka.

Luka Šulić i Stjepan Hauser uz koje nastupa i bubnjar Dušan Kranjc doslovno su ostavili bez daha više od četiri tisuće posjetitelja koncerta u Osijeku. Vrhunskom izvedbom rock hitova U2, Nirvane, AC/DC i mnogih drugih podizali su na noge publiku u Gradskom vrtu, a vrhunac je koncerta bila njihova neponovljiva izvedba pjesme "Ne dirajte mi ravnicu" koju su prvi put izveli i posebno pripremili za slavonsku publiku jer bio je to njihov prvi koncert u Slavoniji i Baranji. Osječki koncert organiziran je uz vrhunsku produkciju i najkvalitetniji ton i svjetlosne efekte koji se mogu vidjeti samo na velikim svjetskim pozornicama i nije mu nedostajalo ništa što se viša na koncertima koje 2cellosi održavaju u svjetskim metropolama. Koncert je održan u čast 70. rođendana HRT Radio Osijeka i jedan je u nizu događaja koje je naš radio organizirao u godini svoje velike obljetnice. Nakon iscrpljujućeg nastupa i ogromne količine potrošene energije 2cellosi oduševili su i stotine posjetitelja kojima su se potpisivali na različite predmete i njihova dva albuma, a fotografiranje je trajalo gotovo kao i koncert. 

Mladi glazbenici nakon Osijeka kratko su se odmorili u Vukovaru te uživali u odličnim slavonskim delicijama u Iločkim podrumima. Do sljedećeg koncerta, u Sloveniji, ostalo je još samo nekoliko dana koje će iskoristiti za snimanja u studiju, a prvi sljedeći koncert u Hrvatskoj bit će 2. srpnja u Puli. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.