Hrvatski radio

Radio Osijek

Krjesnice dočekuju Cohena

30.07.2013.

23:59

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vokalno-instrumentalna skupina Krjesnice iz Osijeka odlučila je legendarnomu kanadskom glazbeniku i svojemu uzoru Leonardu Cohenu uputiti glazbenu dobrodošlicu u Republiku Hrvatsku.

Uoči njegova nastupa 2. kolovoza u pulskoj Areni mladi osječki glazbenici poslali su mu obradu njegove poznate pjesme In my secret life.

 

„Kako Vas po mnogočemu smatramo iznimnim svjetskim umjetnikom i izvođačem te duboko poštujemo Vaš rad, željeli smo Vam poželjeti dobrodošlicu u svoju zemlju glazbom iz srca te svojom obradom pjesme In my secret life", stoji u pismu koje su Krjesnice sredinom srpnja uputile Cohenu.

 

„Naša je glazba autorska i nekomercijalna. Ona dolazi iz srca i prepoznatljiva je bez obzira na jezik kojim se pjeva. A iz srca dolazi i naš doživljaj glazbe i stvaralaštva Leonarda Cohena i svojevrstan glazbeni pozdrav svojemu velikom uzoru te se nadamo da će mu uljepšati ponovni boravak u Hrvatskoj“, izjavio je umjetnički voditelj Krjesnica Marcel Glavočević.

 

Vokalno-instrumentalnu skupinu čini dvadeset umjetnika različitih profila i vokacija. Porukama pjesama, među kojima su Snaga, Reci im, To je ljubav, Uz njega Ljubavlju zvani, već su na prvim javnim nastupima nagovijestili posve drukčiji glazbeni izričaj, a zvukom i pjesmama koje nose poruke ljubavi žele podsjetiti na bogatstva srca i duše te na životnu radost.

 

Skupina Krjesnice od 2010. djeluje pod okriljem istoimene umjetničke organizacije u Osijeku. Na njihovu prvome albumu Buđenje, koji je 2011. objavila izdavačka kuća Croatia Records, nalazi se 13 pjesama, a glazbu, tekstove i aranžmane potpisuju sami članovi.

 

Više podatak o vokalno-instrumentalnoj skupini Krjesnice možete pronaći na adresi www.krjesnice.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.