Hrvatski radio

Radio Osijek

Mariji Pavković Snaši uručeno priznanje za tamburaški hit godine

13.01.2019.

18:08

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Popularna emisija Radio Osijeka "Ritam Šokadije" tradicionalno organizira izbor tamburaškoga hita godina. Ovaj su put slušatelji izabrali pjesmu "Kao cvijet bez vode" Marije Pavković Snaše kojoj je priznanje dodijeljeno u današnjoj emisiji.

Ljubitelji tamburaške glazbe i slavonske narodne baštine svake nedjelje u programu Radio Osijeka mogu slušati emisiju "Ritam Šokadije". Sastavni je dio emisije glasovanje slušatelja o pjesmama na top ljestvici pa se tako bira i hit godine po njihovu izboru. Za 2018. godinu izabrali su pjesmu "Kao cvijet bez vode", za koju glazbu i tekst potpisuje Zdravko Carević, a produkciju Tihomir Ivanetić.

Mariji Pavković Snaši priznanje su danas uručili urednik Radio Osijeka Davor Lončarić, voditeljica "Ritma Šokadije" Danijela Šandor i glazbeni urednik Dragan Lenart.

"Najveća je nagrada kada ti publika dodijeli nagradu. Lijepo je dobivati nagrade stručnih žirija, ali posebno je vrijedno i iskreno kada tvoja pjesma bude najslušanija tijekom godine na osnovi glasova slušatelja koje nisi podmitio jer ih ne poznaješ", rekla je Marija Pavković Snaša. Radio Osijek i Snaša povezani su, inače, na poseban način jer je prije 25 godina pripremala tada rado slušanu rubriku "Šokački informator".

Voditeljica emisije "Ritam Šokadije" Danijela Šandor ističe kako je očuvanje i njegovanje slavonske tradicije, običaja i glazbe temeljna zadaća ove emisije koju iz tjedna u tjedan prate brojni vjerni slušatelji koji se i izravno uključuju u program. Upravo je zbog toga ovo priznanje za tamburaški hit godine posebno vrijedno, budući da ovisi isključivo o njihovim glasovima.

Emisija "Ritam Šokadije", koju većim dijelom preuzima i Glas Hrvatske, u programu Radio Osijeka emitira se od 2002. godine, a pokrenuo ju je veliki promotor tamburaške glazbe, pokojni glazbeni urednik Darko Paurić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.