Hrvatski radio

Radio Osijek

Marin Jurić Čivro gost na pjesmi grupe Luminize

06.11.2015.

15:48

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Finalist hrvatskog The Voicea ima puno planova koji su u procesu realizacije. U očekivanju njegove prve autorske pjesme predstavljena je suradnja sa ženskog grupom Luminize na pjesmi ''Zašto još volim te''.

 

Marin Jurić Čivro dolazi iz Virovitice, ima 21 godinu, u slobodno vrijeme igra videoigrice i bavi se glazbom. Osim što pjeva, svira i bubnjeve. U osnovnoj školi bio je član cover banda Irritus, a poslije blues banda Ohio iz Virovitice. Pjevao je u zagrebačkom metal bendu SITS s kojim je snimio EP “Lost Memories”. Veliki glazbeni uzor mu je Jeff Buckley.

Prvi sing "Dobro jutro svima'' napisao mu je njegov Virovitičanin Ivan Dečak iz Vatre, koji mu je bio i mentor na glazbenom showu, a snimljena je u suradnji s producentima Jurom Ferinom i Pavlom Miholjevićem iz Svadbasa.

Četiri energične djevojke, Matilda, Marcela, Irena i Tea, odnosno jednom rječju – LUMINIZE, predstavile su nam svoj novi singl! Riječ je o pjesmi „Zašto još volim te“, u kojoj su ugostile mladog glazbenika Marina Jurića-Čivru.

Skupinu Luminize hrvatska je publika do sada imala priliku upoznati kroz singlove „Kill It With Love“ i „Get It Back“, koje su predstavile i tijekom svoje promotivne turneje u regiji, u travnju ove godine, kada su kroz tjedan dana proputovale Zagreb, Ljubljanu, Umag, Pazin, Pulu i Rijeku. Mjeseci koji su uslijedili bili su u znaku njihove promotivne ljetne turneje, što je uključivalo niz festivalskih nastupa diljem Europe! Upravo su tijekom boravka u Zagrebu prisustvovale jednom od The Voice after-show partya, gdje su imale priliku i upoznati Marina Jurića-Čivru. Već tada je oduševljenje bilo obostrano i počelo se pričati o ideji moguće suradnje. Kada su prvi put započele s radom na odabranoj pjesmi, znale su da je to ta prilika – i nekoliko mjeseci kasnije suradnja je i ostvarena. Sredinom rujna ove godine, Marin se uputio prema Nizozemskoj, gdje je zajedno sa skupinom Luminize proveo vikend, radeći i snimajući upravo „Zašto još volim te“. Poput pravih domaćica, djevojke su s Marinom provele jedan dan u razgledavanju Den Haaga, dok je sljedeći bio rezerviran za rad na pjesmi, koja je snimljena u Shamrock studiju , u obližnjem gradu Baarn, gdje Luminize i inače rade na svom materijalu. Za produkciju se pobrinuo mladi nizozemski producent Willem de Bruijn, s kojim skupina Luminize radi i na debitantskom albumu. Čitava priča popraćena je i budnim objektivom video-kamere, tako da je zajednički rad na pjesmi zabilježen i u službenom videospotu.

„Već dugo smo planirale i imale veliku želju objaviti jednu pjesmu s našeg albuma i na našem jeziku kako bi pokazale Hrvatskoj i svim našim fanovima da nismo zaboravile na njih“, otkrivaju Luminize, za koje će ovo biti prvi singl na hrvatskom jeziku i nadodaju „Emotivna je, jaka, iskrena, prava rock balada…U njoj će se posebno pronaći svi oni koji u životu odluke donesu razumom i ušutkaju govor srca“. …o suradnji s Marinom: „Kad smo Marinu prezentirale pjesmu i ideju, objeručke ju je prihvatio i sjeo na avion makar se strašno bojao leta. To se zove volja, hrabrost i želja! Proveli smo odličan vikend zajedno. Pokazale smo mu čari Den Haaga, u našem stanu smo zajedno poradili na pjesmi te u idući dan snimili pjesmu u studiju. Marin je toliko bio oduševljen i uzbuđen da tri dana nije jeo ništa osim nizozemskih waffli! Nadamo se da će i slušatelji osjetiti kemiju koju smo mi imali stvarajući zajedno tu pjesmu“, zaključile su djevojke.

Čivrini fanovi u slijedećim mjesecima mogu očekivati još glazbenih noviteta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.