Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodni reggae festival u Sloveniji

01.08.2015.

00:40

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Overjam international reggae festival bit će održan od 12. do 15. kolovoza 2015. godine u susjednoj Sloveniji (Sotočje-Tolmin).

CHAM i RICKY TROOPER su zadnja imena koja će nastupiti pored već potvrđenih Gentlemana, Max Romea, Capletona i Mellow Mood, te okruniti listu zvijezda koje će nastupiti  na Overjam reggae festivalu 2015.

Overjam International Reggae Festival koji će se ponovo održati u Tolminu od 12.-15.8.2015., zaključuje line-up i predstavlja zvjezdani izbor reggae glazbenika na svim pozornicama: pored već predstavljenih GentlemanaMax RomeaCapletonaMellow MoodOBFJugglerzFatMan HiFiHollie Cook i Brother Culture, organizator dodaje još dva imena koja u sebi povezuju  tradiciju i dancehall klasiku – Jamajčani Cham i Ricky Trooper – a uz njih još svježa i poznata europska imena: JahcoustixRaphaelFleckBlend MishkinRoots in SessionAsherBomchilomPakkia i mnogi drugi.

Cham, poznat kao “učenik” Damiana Marleya, reggae obožavateljima se je predstavio hitovima “Fighter” i “Ghetto Story”. Cham će svojim nastupom na glavnoj pozornici festivala zatvoriti glazbeno događanje u subotu, 15.8.. Ricky Trooperdolazi iz legendarnog Killamanjaro Soundaa ove godine svojom europskom turnejom obilježava 40godišnjicu djelovanja. Dancehall scenu potresti će četvrtak, 13.8.

Jahcoustix, koji će na festivalu predstaviti masovno prodavan novi album “Frequency”, nastupit će uz pratnju benda koji će podržati i Gentlemana, The Evolution Banddok će Raphael koji je na svojoj turneji u jednoj godini održao preko 70 koncerta u više od 12 država, u petak 14.8. zagrijati publiku za nastup Max Romea i njegov legendarni prateći bend Easy Skankers.

Više informacija o festivalu možete potražiti na sljedećim linkovima:

WEB STRANICA => www.overjamfestival.com

FACEBOOK DOGAĐAJ =>http://bit.ly/overjam2015fbevent

2014 FILM => http://bit.ly/overjam2014officialaftermovie

OVERJAM TRGOVINA=> http://bit.ly/overjamshop

FACEBOOK => http://bit.ly/overjamfbpage

FOTO => http://bit.ly/overjam2014photos

POSTERI => http://eepurl.com/bcZlO9

TWITTER & INSTAGRAM => OverjamFestival

 

Overjam 4 Kidz

Festival i ove godine planira izvesti ideju Overjam 4 Kidz, u sklopu koje će biti organizirano čuvanje i kvalitetno festivalsko organiziranje vremena za najmlađe posjetitelje festivala. Na zaštićenom mjestu, u blizini toaletnih prostorija, u hladovini, a i na suncu, održavat će se dnevne kreativne radionice na kojima će sudjelovati djeca i njihovi roditelji. Djeca će pod strnim vodstvom moći pjevati i stvarati na četiri različita jezika. 

Vlakom na Overjam Reggae Festival – vlakom prema suncu!

Slovenske željeznice i Overjam International Reggae Festival ponovnude koncept »Vlakom na festival – vlakom prema suncu!«. Ponuda vrijedi za sve posjetitelje koji bi na Overjam Reggae festival željeli otputovati vlakom, te ujedno uštedjeti na prijevozu i pridonijeti očuvanju okoliša. Kupnjom ulaznice za  festival na svim Info točkama Slovenskih željeznica, Slovenske željeznice nude 50% popusta za 2 osobe,  na vožnji po vašem izboru. Sniženu voznu kartu mogu za cijenu jedne kupljene festivalske ulaznice koristiti dva korisnika, i to za povratnu kartu. Od i do željezničke stanice Most na Soči biti će organiziran ''shuttle'' prijevoz kombijem.

Autobusom na festival

Overjam, pored vlastitog prijevoza, ove godine nudi i organiziran prijevoz  autobusom, i to iz svih bližih gradova i aerodroma iz Italije i Austrije. Posebne autobusne linije vozit će između Milana, Bergama, Brescie, PadoveUdina, Gorice, TrstaVillacha (Austrija), te između aerodroma Treviso i Marco Polo kod Venecije. Moguć je i takozvani“car-pooling”, koji će se održati u suradnji s web stranicama Roadsharing.com in Youtrip.it.

Tako da nikako ne smijete zakasniti na početak četvrtog omiljenog OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, koji će se od 12. do 15. kolovoza 2015. održavati na travnjacima i u šumama Tolmina, te na prelijepim plažama Soče i Tolminke! Organizator sada već tradicionalno priprema i  predfestivalski dan s glazbenim događanjem na plažama, u utorak 11. kolovoza.

Overjam festival više je puta spominjan među deset najomiljenijih festivala u Europi, a prvenstveno nastoji predstaviti vrhunski glazbeni program koji krije sve pravce prave reggae glazbe: roots, new-roots, rub-a-dub, dub, dancehall, rocksteady, jungle i raggamuffin. Tri pozornice (“yellow” glavna pozornica sa živom glazbom, “red” s dancehallom na plaži i “green” s dubom, na plaži, u šumici pod zvijezdama), dnevne aktivnosti, različitradionice, dječji program v četiri različita jezika (slovenski, njemački, talijanski i engleski), štandovi sa suvenirima, press centar, besplatno kampiranje, hrana iz cijelog svijeta, kamperkampiranje, te još i još!

Sve je to OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL, nezavisni festival koji svojom jednostavnošću poziva omladinu i obitelji iz cijele Europe na petodnevni odmor u idiličnoj prirodi s međunarodnom notom, autentičnošćuposebnošću i magičnim dodirom!  

 

PONUDE I POGODNOSTI: Overjam nudi pretprodaju ulaznica i paketa koji će posjetiteljima omogućiti jeftiniji boravak. Cijena ulaznica za cijeli festival koja omogućava 5 dana u raju, zajedno s kampiranjem do 20.6.2015. bila je 79 EUR.

Kupnja je moguća u službenoj Overjam trgovini:   http://bit.ly/overjamshop ili na svim prodajnim mjestima Eventimahttp://www.eventim.si/si/vstopnice/overjam-international-reggae-festival-tolmin-sotocje-389042/event.html

 

http://www.overjamfestival.com/press/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.