Hrvatski radio

Radio Osijek

Mia Dimšić nije se plasirala u finale Eurosonga

10.05.2022.

23:27

Autor: Radio Osijek/TM

Mia Dimšić na pozornici u Torinu

Mia Dimšić na pozornici u Torinu

Foto: Screenshot / -

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjoj Euroviziji Mia Dimšić nije se plasirala u finale televizijskog natjecanja za pjesmu Europe u Torinu.

U finale ih se plasiralo deset najboljih po glasovima gledatelja. To su Švicarska, Litva, Armenija, Island, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.

Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nastupila je pod rednim brojem 11 s pjesmom "Guilty Pleasure", za koju su tekst i glazbu napisali Mia Dimšić, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo. Miju su na pozornici pratili back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, te plesači: Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić.

Hrvatska je ovime nastavila niz neuspješnih nastupa na eurovizijskim natjecanjima. PPosljednji put Hrvatska je bila u finalu 2017. godine, kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godine 2016. u finalu je bila i Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala na Eurosongu, zbog loših plasmana. 

Druga polufinalna večer na rasporedu je u četvrtak, a finale je u subotu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.