Hrvatski radio

Radio Osijek

Mia je spot za pjesmu "Netko drugi/Guilty Pleasure" snimila u Osijeku

01.04.2022.

18:49

Autor: HRT/Radio Osijek/TM

Iz spota "Netko drugi"

Iz spota "Netko drugi"

Foto: Screenshot / -

Danas je premijerno prikazan spot za pjesmu 'Netko drugi' odnosno 'Guilty pleasure' s kojom će nas Mia Dimšić predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. 

Spot je snimljen u Mijinom rodnom Osijeku i sve se, kaže, snimilo jako brzo i to po noći.

"Ovo je moj prvi noćni spot, i bilo je jako zabavno. Snimljeno je u tramvaju koji nam je osječki GPP ustupio za snimanje. Ima i scena po gradu s glumcem Danonom Vrlićem koji se već drugi put pojavljuje u mom spotu – malo smo se smrznuli jer smo glumili da smo u proljetnom izdanju, a nisu baš bile proljetne temperature. Ipak za spot treba malo stisnuti zube", smije se Mia predstavljajući spot u HRT-ovoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

S obzirom da je originalna verzija njezine pjesme napisana na engleskom, nakon objave hrvatske verzije razvile su se rasprave na kojem jeziku bi se Mia trebala predstaviti na Eurosongu. "U fazi smo da sve razmatramo. Jako mi se svidjela hrvatska verzija pa ću ju svakako uzeti u obzir, ali sigurno će ostati ta neka osnova na engleskom jer je to ipak bila, izvorna priča. Ovo je jako naratorska pjesma, pa mislim da je važno da publika razumije točno što ja prepričavam – ali nismo isključili mogućnost da ubacimo malo hrvatskog", kaže Mia.

Situaciju na kladionicama, ističe, ne prati. “Nisam se htjela previše uljuljkati u to kad se popnem ili padnem na kladionici. Sad se trudim raditi svoj posao što bolje mogu, i onda ćemo tamo vidjeti kako će se stvari razvijati.”

Pripreme za Eurosong u punom su jeku i dosta je stresno uz to svakodnevno davati intervjue po cijelom svijetu, ali Mia ističe kako je to i velika privilegija.

"Sve je jako lijepo i mislim da sve te prilike treba iskoristiti, pa taman da i malo manje spavaš. Mislim da je najvažnije sklopiti neka nova prijateljstva i ideje, a onda i sam plasman to uglavnom poprati", kaže.

U Torino putuje 30. travnja gdje će provesti dva tjedna. "Ta dva tjedna bit će puna proba, presica, druženja i obilazaka. Znam da će biti prekrasno i jako sam uzbuđena. S nama ide super ekipa", odgovara Mia. Protiv stresa se u slobodno vrijeme bori uz pomoć meditacije, pa će to primijeniti i na pozornici kad se upale reflektori.  "Vjerujem u meditaciju, to može jednostavno biti fokus na disanje i razgovor sa samim sobom. Mislim da će upravo za tu pozornicu upravo biti najvažnija ta unutarnja posloženost", zaključuje Mia. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.