Hrvatski radio

Radio Osijek

''Možda mir'' nova je pjesma grupe Fluentes

07.11.2013.

07:14

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je ljeto već par mjeseci iza nas, neke od stvari koje su vam mogle promaknuti jest nove pjesme slavonske grupe Fluentes. Iako glazbeno djeluju već godinama, široj publici predstavili su se singlom ''Opet zaljubljen''.

Trojac kojeg čine Goran Bošković, Kruno Štrk i Andrej Car donose novi singl „Možda mir“. Za ovu snažnu ljubavnu baladu glazbu i tekst je napisao Goran. Iako svojim sjetnim tekstom stvara idealnu podlogu za ove prve hladne dane, pjesma je zapravo jedna obična i česta ljubavna priča u kojoj se može pronaći svatko od nas. Upravo ta potraga i težnja za pravom ljubavlju i oprostom bila je inspiracija i Goranu: „Pronađemo li ikad uistinu mir u sebi i u svom srcu ili jednostavno naučimo živjeti sa svime što život nosi? Svatko od nas to zna sam za sebe. Zapravo, u ovoj pjesmi je sve prepušteno slušatelju. Svatko od nas pronaći će svoju priču i svoju istinu u pjesmi.“ Pjesma ''Možda mir'' snimljena je u studiju Željka Nikolina u Osijeku, a uskoro izlazi i spot.

Fluentes nastaje početkom 2004. godine nakon prestanka djelovanja grupe Nova. Za to vrijeme snimaju prve demo snimke, među kojima je bio i prvi singl „Opet zaljubljen“. Upravo talentom i kvalitetom istaknuli su se u moru izvođača na YouTube-u. Za to vrijeme Goran surađuje s mnogim glazbenicima uključujući Jelenu Radan i grupu Meritas te se kao autor tekstova na engleskom nalazi na aktualnom albumu Jelene Radan ''Voyage'' te na predstojećem albumu grupe Meritas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.