Hrvatski radio

Radio Osijek

Nakon 27 godina rada Garavi Sokak nastupa po Hrvatskoj

18.10.2016.

12:46

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi osječki nastup vojvođanskog sastava Garavi Sokak dogodio se na obostrano zadovoljstvo, i publike i samih glazbenika. Bend koji predvodi Bane Krstić napunio je osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića, u petak 14. listopada 2016.

Bio je to prvi koncertni posjet Garavog Sokaka Osijeku i Hrvatskoj. Iza njih je 10 objavljenih albuma u 27 godina djelovanja, a ljubitelja njegovog glazbenog izričaja je mnogo. Njeguju akustični pop zvuk s etno motivima iz Vojvodine. Zanimljiva je to mješavina raznih glazbenih stilova, od šansone, gipsy jazza, pop balada, tamburica i rock'n'rolla. Najveći dio njihovih pjesama vezan je za Panonsku ravnicu i tri velike rijeke, na lagani vojvođanski način koji je blizak i nama Slavoncima i Baranjcima.

Nakon osječkog koncerta Garavi Sokak namjerava nastaviti s nastupima po većim slavonskim gradovima: Vukovaru, Đakovu, Našicama, Vinkovcima i Valpovu. Prema njihovoj želji koncerti će biti organizirani u manjim dvoranama zbog bolje komunikacije s publikom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.