Hrvatski radio

Radio Osijek

Ne bih se svađao, nem tudom magyaro

15.08.2016.

19:26

Autor: Iva Magušić i Vedran Drabek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Moglo bi se učiniti da naši blogeri sa Sziget festivala Iva Magušić i Vedran Drabek posustaju, no dojam vara. Progovorili su već i mađarski prateći u Budimpešti jedan od najvećih ljetnih festivala u ovom dijelu svijeta.

Dan, pa mislimo da je šesti, nismo sigurni.
Počinje razdoblje "tko preživi, pričat će" i "najhrabriji ostaju", iako, moramo priznati, imamo još lufta- Ne preostaje nam ništa drugo. S jedne strane umor i žudnja za toplom juhicom s knedlama (mama pročitaj ovo! :) ), a s druge strane ne želimo da cijeli ovaj "cirkus" završi, jer bi nam povratak u realnost teško pao. Već smo ranije pisali o tome da je Sziget i cijeli otok svijet za sebe, ali što smo duže tu, teza se samo jos više potvrđuje. Jučerašnji je dan više nego ostali izgledao kao Alisina zemlja čudesa, što možete vidjeti i na našim fotografijama. Kada se sve to sumira ostali smo paf! Mislim da nam doktorska dizertacija od 2342 kartica teksta i to font 11 ne bi bila dovoljna da vam sve opišemo.
HIghlight jučerašnjeg dana bio je nastup francuskog disko džokeja Davida Guette, kojeg smo uspješno izbjegli. Budimo realni, nastup je, po onome što smo čuli onako usput, bio odličan, ali Davide iskačeš iz paštete, dosta nam te je. (Opet objektivno jel’). Guettu smo zamijenili laganim španciranjem po festivalu. Kada tako lagano s noge na nogu skakućete otokom i vrebate što bi vam moglo biti zanimljivo i to onako bez ikakvog plana u moru glazbenika, predstava, umjetnika i svih ostalih događanja, možete biti sigurni kako vam večer neće "propasti". Najbolja ilustracija ovih riječi koncert je Džambo Agušev Orkestra iz Makedonije na koji smo naišli i s kojim smo završili večer, dok sama činjenica kako je spomenuti romski trubački orkestar raspametio i grupu Kineza koji su bili do nas govori već za sebe. Jadni naši prijatelji iz Kine i vjerujemo još ni sada nisu dosli k sebi.
To je to, večeras nas čeka jos jedna noć i odlični nastupi poznatih glazbenika. Zvijezda večeri je Sia, a nakon toga završavamo našu Sziget priču.
Egészségedre,
Iva i Veki

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.