Hrvatski radio

Radio Osijek

Nije Harkany pija, ali je Hungarija

12.08.2016.

16:45

Autor: Iva Magušić i Vedran Drabek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iva Magušić i Vedran Drabek i danas nam prenose dojmove s jednog od najvećih i najboljih ljetnih festivala u ovom dijelu svijeta - a Sziget festivala koji se na Zelenom otoku na Dunavu usred Budimpešte održava od 10. do 17. kolovoza.

Velika očekivanja, otprilike tim sloganom ušli smo u nulti dan festivala – naspavani, gizdavi i prpošni. Kako ne bismo i bili kada su temperature primjerenije kraju listopada, pa za razliku od prošle godine, vrućine u šatoru nema. Samo mraz, možda i pokoja pahulja snijega. Iako je dosadašnja festivalska sezona poprilično patila zahvaljujući vremenskim (ne)uvjetima, u ovom slučaju lavina, tornado, uragan osme kategorije (znamo da ne postoji, ali čisto da vidite koliko se ne damo :) ) neće nam upropastiti doživljaj.
No, dobro, sada kada smo potrošili dosta riječi o vremenu, možemo se prebaciti na konkretnije stvari. Dan je otvorio mađarski Punnany Massif, koji je, prema viđenome, potpalio džonove domaće publike. Nakon miksa čardaša i hip hopa, svjetla pozornice preuzeo je Jake Bugg kojeg smo pošlusali više onako usput, no, mali nije razočarao. :) Britanski indie, rock, folk kantautor i izvrsni Parov Stelar bili su najbolji mogući uvod za zvijezdu večeri – Rihannu.
Nije novi red bez vraga (kako bi naši stari rekli, jel’). Rihanna. Odakle da počnemo. Mlada damo s Barbadossa, tko ste Vi da Vas gotovo sto tisuća ljudi čeka više od pola sata, iako su svi drugi izvodači u svim prethodnim danima počeli na vrijeme? Ok, to bi nekako i preživjeli, ali očigledan playback u pojedinim dionicama i nastup od samo šezdeset minuta, s tim da je glavna zvijezda na pozornici provela sve skupa možda tridesetak minuta, mislimo da govore sami za sebe. Kako ne bi sve ostalo na kritikama, za kraj ipak pohvala izvrsnim plesačima i pratećem VIS-u koji su su bili na visini zadatka. Dan je završio malo pokunjeno, ali ne damo se. Jurimo naprijed. Cheers :)
Iva i Veki

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.