Hrvatski radio

Radio Osijek

OVO JE NOVO - 46. tjedan

11.11.2013.

08:49

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dnevni novitet poslušajte u 9:15, 12:15, 15:15 i 19:35 sati................... Keane, Headoneast, Damir Kedžo, Britney Spears i Storm Queen

PON   11.11.2013.   Keane - Higher Than The Sun

UTO   12.11.2013.   Headoneast - Ide ljubav

SRI   13.11.2013.   Damir Kedžo - Karta krive boje

ČET   14.11.2013.   Britney Spears – Perfume

PET   15.11.2013.   Storm Queen - Look Right Through (MK remix)

 

Keane - Higher Than The Sun
Grupa Keane je najavila da će se nakon šesnaest godina zajedničke karijere razići. Album s najvećim hitovima bit će im posljednji, a pjevač Tom Chaplin se već okrenuo solo karijeri. Istovremeno će cijenjeni tekstopisac Tim Rice-Oxley raditi s drugima, a već je pisao pjesme za Kylie Minogue i Gwen Stefani.
Sva četiri njihova albuma su bila na broju 1. Nisu se posvađali i ostaju bliski prijatelji, no odlučili su da je vrijeme da odustanu dok su na vrhu i provode vrijeme sa svojim ženama i obiteljima.
Glasnogovornik benda je potvrdio ovu najavu: "Keane uzimaju stanku nakon Best Of albuma kako bi se posvetili vlastitim projektima." No, bend još uvijek može imati pjesmu na vrhu glzbenih ljestvica, jer će Lily Allen najvjerojatnije obraditi njihov hit Somewhere Only We Know.

Headoneast - Ide ljubav
Grupa Headonest, predvođeni Aleksandrom Ljiljakom, zagrebačkim skladateljem, piscem i producentom, osnivačem skupine Yammat i autorom najvećih hitova Natali Dizdar, okupio je oko sebe vrsne glazbenike poput Samira Kadribašića, basista Jinxa, i Dražena Scholza iz Parnog Valjka te, nakon 6 godina pauze, snimio album „In Balance“ , s kojeg je skinuta i „Ide ljubav“ odnosno, 3:49 minuta potpunog osjetilnog hedonizma.

Damir Kedžo - Karta krive boje
'Mislim da je prošlo dovoljno vremena od mog posljednjeg singla te da je pravi trenutak da ponovno nešto kvalitetno ponudim domaćoj publici. Posljednjih pet godina sam dosta radio na sebi, vokalnom usavršavanju, a i jednostavno sam čekao da sazrije trenutak i dogodi se pjesma koja će zadovoljavati sve moje kriterije ' ovim riječima mladi perspektivni glazbenik Damir Kedžo uvodi nas u priču o novom singlu pod imenom 'Karta krive boje' .
Pjesmu autorski potpisuje Predrag Martinjak - Peggy, osoba koja u posljednje vrijeme bilježi niz hitova među kojima se najviše istaknula njegova suradnja s Massimom.
Fokus javnosti Damir je u proteklih godinu dana skrenuo na sebe maestralnim izvedbama obrada recentnih hit naslova koji se mogu poslušati na njegovom službenom Youtube kanalu. U međuvremenu je, osim pobjede na internacionalnom festivalu u Bjelorusiji, sudjelovao u popularnom domaćem mjuziklu 'Crna kuća' , početkom rujna održao je svoj prvi veliki koncert pred prepunom Trsatskom gradinom u Rijeci, a prije tri tjedna se uspješno predstavio i splitskoj publici gdje je u sklopu 9. Runjićevih večeri izveo skladbe 'Lučija' i 'Budi tu'.
Sve više ljudi u mladom glazbeniku Damiru Kedži prepoznaje onu istinsku kvalitetu vokalne izvedbe koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim čemu je zasigurno zaslužna i njegova prepoznatljiva melankolija i emocija u glasu koji s druge strane ima raspon i neviđenu snagu što je upravo glavni adut ovog perspektivnog pjevača.

Britney Spears – Perfume
Dugoočekivani album pjevačice Britney Spears, pod nazivom ''Britney Jean'' bit će objavljen 3. prosinca.
To je njen osmi studijski materijal na kojem će biti 14 pjesama, među kojima je i nekoliko zanimljivih suradnji. Prva je s bivšim pjevačem Black Eyes Peasa, Will.I.Am.-om na pjesmi ''It should be easy''. S Will.I.Am-om je i ranije surađivala na pjesmi ''Scream and shout'', tako da ova suradnja nimalo ne iznenađuje. Gosta kojeg nismo nimalo očekivali je Britneyna mlađa sestra Jamie Lynn, koja je svoj glas 'posudila' u pjesmi ''Chillin' With You''. Usprkos malo žešćem startu, s pjesmom ''Work B**ch'', Britney je za ovaj album rekla kako će biti vrlo osoban materijal s više emocija, što vidimo i u naslovima pjesama ''Body Ache'', ''Don't Cry'' i ''Now That I Found You''. Za novi singl je odabrana pjesma ''Perfume''.

Storm Queen - Look Right Through (MK remix)
Američki DJ i producent Morgan Geist (polovica house dua Metro Arena) na sceni djeluje pod imenom Storm Queen. Njegov trenutni uspjeh je single ''Look Right Through'' za koju je remix napravio MK (Marc Kinchen), inače već potvrđen kao veliki 'majstor' u svome poslu. Recimo, napravio je uspješan remix Nightcrawlers ‘'Push The Feeling On’' iz 1993.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.