Hrvatski radio

Radio Osijek

OVO JE NOVO - 48. tjedan

25.11.2013.

08:50

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dnevni novitet poslušajte u 9:15, 12:15, 15:15 i 19:35 sati................... Sunrise Avenue, Zrinko Tutić, Neki to vole vruće, Replica i ...

 

PON   18.11.2013.  Sunrise Avenue – Lifesaver

UTO   19.11.2013.  Zrinko Tutić – Lud od tebe

SRI   20.11.2013.   Neki to vole vruće – Čudesna žena

ČET   14.11.2013.  Replica – Još jedan osmijeh

PET   15.11.2013. 

 

Sunrise Avenue - Lifesaver
Aktualni singl finskog benda Sunrise Avenue, koji djeluje već 11 godina, skinut je njihovog četvrtog studijskog album ''Unholy Ground''. Najveći uspjeh do sada su postigli s pjesmama ''Welcome To My Life'' i ''Hollywood Hills''. Nova pjesma grupe Sunrise Avenue je ''Lifesaver''.


Zrinko Tutić – Lud od tebe
Objavljeno je antologijsko izdanje "Na svoju ruku" Zrinka Tutića koje sadrži 4 CD-a i DVD izdanje. Prvi CD sadrži Zrinkove kantautorske pjesme među kojima su "Doris", "Manuele" (duet s Jadrankom Stojaković), "Sviđa mi se kada svira harmonika", "Putovanje tamnom polutkom" i "Lud od tebe", novu pjesma za koju je snimljen i videospot u režiji Tonija Volarića. Drugi CD posvećen je Zrinkovoj prekrasnoj filmskoj glazbi, a preostala dva popunjavaju hit pjesme koje je Zrinko napisao za Doris Dragović, Tajči, Severinu, Maju Blagdan, Gibonnija, Mišu Kovača, Jasnu Zlokić, Gorana Karana, Kseniju Erker, Massima i Željka Bebeka uz nezaboravnu "Moju domovinu" Hrvatskog band aid-a. Na DVD-u se nalazi Zrinkov portret i razgovor sa Sinišom Škaricom.
Uz glazbeni materijal, antologija "Na svoju ruku" sadrži i bogatu galeriju slika, Zrinkovu poeziju te uglazbljene stihove, a uvodne i kritičke tekstove o Zrinku napisali su - Branko Vukšić, Enes Kišević i Siniša Škarica.

Neki to vole vruće – Čudesna žena
''Čudesna Žena''  je balada izrazito emotivnog izričaja i oda ženi koju Neki to vole vruće u zanimljivoj  i neuobičajenoj formi (akustična gitara i vokali),
promoviraju ove jeseni.
Duo Neki to vole vruće 1984. godine osnovali su Silvestar Dragoje - Šomi i Miroslav Stanić-Đimi. Tijekom osamdesetih i devedesetih bili su jedan od najutjecajnijih bendova koji su obilježili pop-rock scenu: stvorili su ''jeans generaciju''. Pjesme ovog popularnog dua slušaju se već više od dvadeset godina.
''Čudesna Žena'' je na na tragu njihovih najljepših laganica koje su s vremenom postale evergreeni kao što su ''Snježana'', ''Nudiš mi razloge za kraj'' i ''Zagrli me nježno''. Šomi i Đimi su okupili izvrsne glazbenike te nastavljaju snimati materijal za svoj novi album. Izlazak novog albuma se očekuje na proljeće 2014. godine. U planu su i koncerti.
Inspiracija za ovaj video spot je svevremenski hit ''More Than Words“ od grupe Extreme. Spot je režirao je Marko Vrdoljak koji je njihov dugogodišnji suradnik na više od 10 video uradaka. Snimatelj je Goran ećava.
U ulozi glumaca, pojavljuje se legenda zagrebačkog rocka Janko Mlinarić – Truli u čijem studiju (''JM Sound'') je i sniman spot. Pjesma je snimljena u ''Capo Media'' studiu.

Replica - Još jedan osmijeh
Nakon kraće diskografske pauze, zagrebački rock bend Replica s ponosom predstavlja novi singl 'Još jedan osmijeh'. Pjesma je malo netipična za njih, napokon su uspjeli napraviti veselu pjesmu. U ovim vremenima kad je sve oko nas sivo i kada je prava rijetkost vidjeti pravi iskreni osmijeh na nekom licu, zaključili su da bi glazba tu morala pomoći. 'Htjeli su napraviti pjesmu koja će već s prvim taktovima izmamiti osmijeh na licima slušatelja i zadržati ga tamo još dugo nakon što završi...i tako opet... i opet... Vjerujemo da smo u tome i uspjeli, a na vama je da nam to potvrdite', rekli su momci iz benda. Spot za pjesmu je u završnoj fazi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.