Hrvatski radio

Radio Osijek

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega

14.07.2020.

11:04

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: FB Slavonija FEST - CMC200

Foto: FB Slavonija FEST - CMC200

Foto: - / -

Odluku o odgodi slavonskog dijela CMC festivala Turistička zajednica Grada Slavonski Brod potvrdila je dopisom koji je poslala organizatoru festivala, tvrtki Autor d.o.o., a neposredan povod su aktualna epidemiološka situacija i preporuke HZJZ-a o najviše 500 sudinika nekog događaja na otvorenom.

U tom dopisu slavonsko-brodska Turistička zajednica "Autoru" predlaže "odgađanje termina održavanja ovogodišnjeg festivala do daljnjeg, uz mogućnost otkazivanja istog u nadolazećem razdoblju". U obrazloženju uz ostalo stoji: "Turističko vijeće Turističke zajednice grada Slavonskog Broda je na svojoj 19. sjednici održanoj 1. lipnja 2020. raspravljalo o mogućim opcijama vezano za eventualno održavanje ovogodišnjeg Slavonija fest CMC 200 festivala, uz poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. S obzirom da u međuvremenu HZJZ nije izmijenio svoju preporuku u smislu povećanja broja sudionika tijekom događanja na otvorenom, Turistička zajednica i grad Slavonski Brod nisu u mogućnosti potvrditi društvu „Autor" 28. i 29. kolovoz 2020. kao datume održavanja festivala, koje je društvo predložilo. Turistička zajednica u dogovoru s gradom Slavonskim Brodom predlaže društvu „Autor" da se konačna odluka o datumima održavanja, uključujući program, ili, alternativno, otkazivanju festivala donese tijekom mjeseca rujna 2020, sve ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u uvjetima epidemije koronavirusa i smjernicama Nacionalnog stožera civilne zaštite," ističu iz Turističke zajednice Slavonskog Broda.
Da se festival, koji je ove godine trebao biti u nešto drugačijem obliku, neće održati, barem ne u dosadašnjem terminu, bilo je jasno i iz odgode CMC festivala u Vodicama koji će se održati 4. i 5. rujna, a hoće li se i tada održati također ovisi o epidemiološkom stanju krajem kolovoza i početkom rujna.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.