Hrvatski radio

Radio Osijek

Pijano Bar "Pijano Bar svira Valungare - Uživo kod Vidre"

23.09.2016.

10:00

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Debitantski materijal ovog zagrebačkog sastava svojevrsna je posveta povodom više od 20 godina postojanja benda Valungari, koji je bio stav, obitelj i utočište. Pijano Bar kao nasljednik Valungara većinu svog koncertnog materijala temelji na njihovoj ostavštini.

Nakon singlova “Probajmo zajedno” i “Nasukan”, zagrebački sastav Pijano Bar predstavlja debitantski album “Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre”. Riječ je o svojevrsnoj posveti povodom više od 20 godina postojanja benda Valungari, koji je bio stav, obitelj i utočište. Pijano Bar kao nasljednik Valungara većinu svog koncertnog materijala temelji na njihovoj ostavštini.

"Album 'Pijano Bar svira Valungare - Uživo kod Vidre' je zatvarenje jedne stranice života, kako bi se mogla bezbrižno otvoriti nova i drugačija, ali s okusom svih dobrota iz starog djelovanja. Sad smo kompaktniji, brži, pokretljiviji i ubojitiji. Vrlo skoro slijede i novi uradci ekipe iz bara... Jedna zimska je pred vratima..." kaže Marko Kovačić Kova, gitarist i autor brojnih pjesama Valungara i Pijano Bara.

“Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre” sadrži deset pjesama koje su snimljene početkom 2016. godine u studiju “ZG zvuk”. Snimku, miks i mastering potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, koji je uz Marka Firsta napravio i glazbenu produkciju.

Pijano Bar je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti „Pijano Bar“, nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića – Grge i Siniše Krstekanića – Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.