Hrvatski radio

Radio Osijek

Pjesma ''Da l' on zna'' Davida Temelkova nastala u potresu

17.10.2016.

12:00

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Makedonski glazbeni pjevač, David Temelkov, koji je u kratkom vremenu pjesmama ˝Bila je bolja˝ i ˝Dišem za nas˝ očarao i osvojio regionalnu glazbenu scenu, posljednje je vrijeme proveo u studiju radeći na novim skladbama.

Nova Davidova pjesma ''Da l' On zna'' doslovno je nastala u potresu. Naime, u tijeku snimanja u studiju producenta Valentina Skenderovskog, Skopje je zadesio niz manjih potresa, koji su u nekoliko navrata prekinuli njihov rad. Nastala situacija, koja nije bila ni malo bezazlena, na kraju ipak nije omela ekipu pa je posao ipak uspješno priveden kraju.

''Da l' on zna'' je malo drugačija od mojih prethodnih pjesama. Mislim kako će se svaki muškarac prepoznati u tekstu, jer je svatko od nas ponekad posumnjao sam u sebe, te se zapitao 'da l' on zna da te ljubi k'o ja', kao što glasi i sam refren.
Ovoga puta pjesmu smo snimili u Makedoniji, te sam radio sa ljudima koji su mi jako dragi, I koji su ostavili trag u makedonskoj glazbi. Tekst je napisao Ognen Nedelkovski, koji iza sebe ima puno autorskih hitova, kao što su ''Tajno moja'' ili ''Dan za nas''…, a meni je velika čast što upravo Ognen stoji iza mene, i dio je našeg tima, naše obitelji.
Valentino Skenderovski, je čovjek s kojim sam nedavno počeo surađivati. On je osoba koja diše glazbu umjesto zraka, a to je ono što ga čini posebnim i najboljim producentom u Makedoniji.
Nadam se kako će se pjesma svidjeti mojoj publici, jer to je zaista moja najveća želja. - zaključio je David.

Kako smo i spomenuli pjesma ''Da l' on zna'', stiže nam od uspješne autorske ekipe Ognena Nedelkovskog, autora teksta, dok odličan aranžman i produkciju potpisuje Valentino Skenderovski, jedan od najboljih producenata u Makedoniji. Sam David i ovoga je puta, kao i u slučaju pjesme 'Dišem za nas', autor glazbe.

'Drago mi je da sam dio nove pjesme, te se nadam da će ovaj moj tekst, otpjevan tako maestralno, biti moja ulazna vrata na hrvatsku glazbenu scenu, koju jako volim, od svojih najranijih godina. David je izuzetno talentiran pjevač, ali se sve više ističe i kao zanimljiv skladatelj. Nadam se kako će pjesma 'Dal' on zna', postati veliki hit. Svakako bih skrenuo pažnju na odličan aranžman Valentina Skenderovskog.', kazao je ovom prigodom Ognen Nedelkovski.

'Davida sam za prvi put zapazio tijekom showa X Factor, te mogu slobodno reći kako se radi o izuzetno talentiranom pjevaču, glazbeno obrazovanom, koji je upotpunosti spreman da u svoje ruke uzme sve izazove koji ga čekaju. On je čovjek koji teži perfekciji i mogu reći kako je to jedan od razloga zašto želim raditi sa njim.
Nova pjesma Davidovo je djelo, za koje sam sa zadovoljstvom napravio aranžman, te sam preuzeo ulogu čovjeka koji će završno oblikovati pjesmu. Za svakoga ima mjesta ispod ovog sunca, a Davidovo mjesto je već odavno označeno.', istaknuo je Valentino Skenderovski.

Za novu pjesmu David je snimio i video spot u Univerzalnoj Sali u Skopju, pri čemu se posebno zahvalio tamošnjim djelatnicima, koji su se zaista potrudili da sve prođe u najboljem redu. Svoje povjerenje oko spota David je ovoga puta dao produkciji Moonlight iz Makedonije, predvođenu redateljem Dimitrijem Seizovom Dikijem, koji je sa zadovoljstvom prihvatio suradnju sa Davidom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.