Hrvatski radio

Radio Osijek

Poznati su izvođači festivala "Zlatne žice Slavonije – Požega 2022."

27.05.2022.

11:25

Autor: Radio Osijek/TM

Zlatne žice Slavonije

Zlatne žice Slavonije

Foto: Organizacijski odbor festivala / -

Nakon provedenog Natječaja za nove skladbe za festival Zlatne žice Slavonije – Požega 2022., odabrane su pjesme koje će biti izvedene na ovogodišnjem festivalu u nedjelju 4. rujna, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, uz izravan prijenos u programu Hrvatske televizije i Hrvatskog radija.

Stručno je povjerenstvo izabralo 22 najbolje skladbe, a prema novoj koncepciji festivala, polovica pjesama tradicionalnog je glazbenog izričaja, dok drugu polovicu čine modernije verzije tamburaške glazbe. Svoje mjesto na festivalu naći će i pobjednička pjesma festivala Zlatni glas Zlatne doline iz Kaptola.

A ovo su 23 izvođača na festivalu Zlatne žice Slavonije - Požega 2022: Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Slavonske lole, Željko Barba, Marta Nikolin, Ivan Štivić, Kvartet Gubec, Ravnica, Šokci, Tkanica, Žeteoci (pobjednička skladba festivala Zlatni glas Zlatne doline Kaptol 2022.), Miroslav Škoro, Bosutski bećari, Vranac, Gazde, Slavonia band, Džentlmeni, Cure iz centra, Cecilija, Lidija Bačić, Lege, Kas i Posegana.

Požeški festival ove je godine trodnevna manifestacija, koja će se održati od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna s glavnim događanjima na Trgu Svetog Trojstva.

Osim Zlatnih žica Slavonije u petak, prvog dana festivala uz tradicionalno otvorenje održat će se i nastup kulturno-umjetničkih društava, a u subotu je retrospektivna večer posvećena Krunoslavu Kići Slabincu. Sve tri večeri nakon glavnog programa na festivalskoj će pozornici biti  koncerti eminentnih imena tamburaške glazbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.