Hrvatski radio

Radio Osijek

Prva pjesma Davida Magdića ''Nisam njen''

10.03.2019.

14:58

Autor: Zvonimir Mandić

David Magdić (press foto Menart / Martin Ivančan)

David Magdić (press foto Menart / Martin Ivančan)

Foto: - / -

Nakon prošlogodišnje suradnje s Lorenzom na singlu “Osjećam Laž” 23-godišnji pop kantautor i gitarist David Magdić objavio prvi autorski singl. Uspoređuju ga sa Shawnom Mendesom, Johnom Mayerom i Jamesom Bayom, a Davidu je drago da publika prepoznaje pravac u kojem gradi svoj glazbeni put i izričaj.

David Magdić je mladi kantautor iz Grede, malog sela iz okolice Varaždina. Spektar utjecaja i žanrova na Davidovo stvaralaštvo zaista je širok, ali upravo je fascinacija melodijom i hookovima kvalitetnog popa rodila u njemu želju da prvenstveno stvara pop glazbu.

Sve to vidljivo je u njegovom romantičnom i zavodljivom prvom autorskom singlu naziva “Nisam Njen” u kojem u okviru pop pjesme stapa sentimente rnb-a, bluesa, soula i ostalih primjesa koje su svakako velik dio njegovog glazbenog identiteta. Upravo takav pristup u startu daje veliku dozu svježine i diferencijacije na hrvatskoj glazbenoj sceni dok baršunasto topli i moderni vokal te nezamjenjiva svirka savršeno upotpunjuju njegovo autorstvo.

Producent singla je Hrvoje Prskalo kojeg David smatra ponajboljim producentom našeg područja te mu je izrazito zadovoljstvo i čast surađivati s njim.

Spot je sniman u jednoj divnoj kući u Varaždinu pod redateljskom palicom Tome Široka, a ime prelijepog modela iz spota je Lea Cigić.

“Nisam mogao zamisliti bolji vremenski okvir za izlazak svog prvog autorskog singla od veljače, mjeseca zaljubljenih, jer sama tematika i zavodljiv ton singla jasno poručuju da je vrijeme za novu ljubav, novu priču - zato vjerujem da će moja pjesma naći dom u svima vama koji se nalaze na toj krasnoj ljubavnoj stazi” – rekao je David.

Već u srednjoškolskim danima, etablirao se na varaždinskoj blues / rock sceni brojnim live nastupima kojima je ponajviše privukao pažnju zaljubljenicima tog žanra svojom svirkom i svirkom svojih bendova Riviera Paradise i kasnije Eternal Blue.

Autorstvom se počeo baviti prije nekoliko godina i na taj dio svog rada najviše gleda kao poziv, kako on kaže, dobio je mogućnost da oboji svakodnevnicu ljudi te im pruži zabavu i bijeg od često surove realnosti.

Masovnost i mogućnost slanja prave poruke velikoj publici ono je što vidi kao najveći dar, ali i teret stvaranja pop glazbe.

David Magdić (iz emisije Desetica, 10.3.2019.)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.