Hrvatski radio

Radio Osijek

Red Roostersi ipak ne idu u Španjolsku

16.07.2013.

09:08

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki rock'n'roll bend The Red Roosters osvojili su najveći broj glasova publike na online glasanju za nastup na španjolskom festivalu Benicassim, koji će se održati od 18. do 21. srpnja 2013. godine.

Osječki rock bend The Red Roosters ipak neće nastupiti na jednom od najvećih neovisnih europskih festivala, Benicassimu u Španjolskoj.

Iako je bend u konkurenciji od 1000 bendova osvojio najveći broj glasova publike na online glasanju za nastup na festivalu koji će se održati od 18. do 21. srpnja, zajedno s 13 drugih bendova nastupili su početkom srpnja u londonskom Powers Baru na drugoj izlučnoj polufinalnoj večeri, ali nisu uspjeli proći u finale, čiji pobjednik putuje za Španjolsku.

Na svom Facebook profilu osječki bend (Josip Horvat, Milan Ivanić, Ljudevit Laušin, Matija Nikolin) je izjavio kako je natjecanje u Londonu bilo fenomenalno iskustvo, a reakcije publike i kolega iz drugih bendova više nego pozitivne. Ostvarili su brojne kontakte i na licu mjesta dobili par ponuda za buduće nastupe po Engleskoj i Irskoj. Također su najavili kako se po povratku iz Londona bacajuna druge projekte o kojima više informacija slijedi ubrzo...Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.