Hrvatski radio

Radio Osijek

Sanji Hajduković priznanje za tamburaški hit godine

02.01.2017.

11:12

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radio Osijek i emisija Ritam Šokadije odabrali su i nagradili najbolju tamburašku pjesmu i prema glasovima slušatelja za 2016. godinu. Riječ je o pjesmi "Moj anđele" Sanje Hajduković . .

„Ritam Šokadije“ je na Radio Osijeku ona prava nedjeljna doza tamburaške glazbe i običaja ovog područja. On opušta i ništa ne propušta, posebice u glazbenom dijelu emisije. U njemu slušatelji prate što se događa i odlučuju. Tako su za prošlu godinu za tamburaški hit godine odabrali pjesmu Sanje Hajduković  „Moj anđele“.  Priznanje joj je uručila kolegica Danijela Šandor. Malo su „divanile“ pa malo i „zapivale“ i, dakako, našalile se u našem  programu. Sanja, za koju kažu da je radijsko dijete jer je okružena poznatim glazbenjacima, ponosna je na sve svoje pjesme, posebno na "Slavonku" (1 i 2), a pjesma "Moj anđele" izvođena je na Radio Osijeku u prosjeku 7 puta mjesečno. Autor glazbe i teksta je Ivica Plivelić, a Sanja ju je, u suradnji s Grega bandom, predstavila na prošlogodišnjem Aura festu.

"Pored crkve u sokaku/ stoji kuća stara/ pod prozorima moja dika/ sa mnom razgovara/ Svako veče suzu pustim/ da ne vide ljudi/ za njega mi mama brani/ i selo nam sudi......".

Poslušajte ju u programu Radio Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.