Hrvatski radio

Radio Osijek

Snimanje spota za "Nu popo" iz Kauboja

12.11.2013.

10:08

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek su s dvije hrvatske glazbene zvijezde – Damirom Martinovićem Mrletom i Ivankom Mazurkijević snimili niz kadrova za videospot pjesme "Nu Popo" - drugi singl sa soundtracka aktualnog filmskog hita "Kauboji", koji upravo s uspjehom igra u kinima diljem Hrvatske.

Uz riječke i zagrebačke glazbenike, u nastanku neobične pjesme koja obiluje jakim ritmom te electro i country elementima, sudjelovali su i članovi HPD Lipa koji su snimili efektne zborske dionice. Uz njih pjesmu vokalno izvode Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, dok je narator osječki glumac Hrvoje Barišić. Upravo zbog "Lipe" u Osijek su za svrhu videospota koji nastaje u produkciji tvrtke Kabinet, kao i film "Kauboji", stigli njih dvoje i iskusni redatelj Danijel Tipura.

"Spot će biti totalni freestyle i zezancija jer je takva i pjesma. Stvar je totalno electro country 'šamaranje' koje vas lupa sa svih strana. Jedine scene koje smo zbilja napisali su ove sa članovima Lipe koji su bili iznimno profesionalni i slušali sve naše zahtjeve. Bit će tu svega, nabacujemo kadrove i očekujemo što će ispasti. Vjerujemo da će ispasti super, a počašćen sam što mi je Mrle uopće dao šansu da radim sport za stvar koja mi je genijalna i siguran sam da će biti velik hit", rekao je Tipura.

Na prostoru čepinske Športske zračne luke snimljeno je nekoliko masovnih scena u kojima su se zajedno našli Mrle, Ivanka i "lipaši". Članovi zbora glumili su mrtve kaubojke i kauboje, pjevali, plesali, vitlali revolverima, bacali šešire u zrak......

"Nu Popo" znači 'novi pop', nova vrsta popa. Po meni, to zvuči ovako, a 'lipaši' su bili sjajni u njegovom stvaranju. U ovom slučaju, on je i lijepa riječko-zagrebačko-osječka suradnja. Ovdje na aerodromu smo napravili odlične kadrove. Priča spota i pjesme je ukratko da ništa ne valja i sve treba promijeniti. Ja ubijam sve što nema smisla i rađa se novi smisao - Nu Popo! Novi pop koji će promijeniti svijet!", zaključio je u svom stilu Mrle.

Drugi dio videospota snima se na zagrebačkim lokacijama s glumcima iz filma. "Načelno, ja sam u spotu barska dama koja, kada vidi zbor, mijenja svoj životni stil i pretvara se u kaubojku, dakle izlazi na pravi put... U Osijeku mi je bilo super snimati, i lokacija i posebno ekipa iz Lipe. 'Kauboji' su originalno potekli iz Osijeka i mislim da je red da se krug zatvori ovdje", istaknula je Ivanka.

            Valja istaknuti da je u novijoj povijesti Lipe, ukupnoj dugoj čak 137 godina, ovo prvi put da "lipaši" sudjeluju u stvaranju nekoga soundtracka, čime se ponovno širi područje njezinog djelovanja. Stoga je članovima Lipe, koji se trude uvijek pronalaziti nove izazove, ovo bilo iznimno zanimljivo iskustvo i novi iskorak u svijet pop i rock glazbe, a posebice suradnja s tako popularnim imenima kao što su Ivanka i Mrle. Na pomoći u snimanju pak zahvaljujemo Aeroklubu Osijek.

Kako to zvuči kada usamljeni kauboj Billy Rutin u preriji negdje kraj Osijeka susretne cijeli pjevački zbor, i što se dalje događa s njim, moći će se vidjeti za desetak dana kada će videospot biti premijerno prikazan na televiziji.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.