Hrvatski radio

Radio Osijek

U Pešti na omanjoj fešti

11.08.2016.

15:19

Autor: Iva Magušić i Vedran Drabek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 10. do 17. kolovoza i ove se godine, 24. put za redom, na zelenom otoku na Dunavu usred Budimpešte održava jedan od najvećih i najbolji europskih ljetnih festivala Sziget festival. Svakoga će se dana s festivala svojim blogovima javljati Iva Magušić i Vedran Drabek.

Prvi (naš) dan, odnosno minus minus prvi dan, krenuo je prilično sramežljivo. Već standardno pronalaženje pravog mjesta za kampiranje završilo je u najkraćem mogućem roku, što bi otprilike u našem slučaju značilo oko 2:45 ujutro. Nakon izrazite komocije i ugodnog spavanja (točnije na zemlji) probudila nas je tonska proba s velebnog :) main stagea. Nismo se stigli ni okrenuti, već nas je čekao dogovoreni intervju s Markyem Ramoneom (od danas nam se obraćajte s Vi ), totalno kul lik. Zadnji živući član legendarnih Ramonesa „updateao” nas je o svim trendovima u punk svijetu. No, da vam ne bismo sve otkrivali, cijeli razgovor moći ćete poslušati u našem programu.
Kratko nakon razgovora započeo je i službeni program na main stageu koji je svečano otvorio već spomenuti Markey Ramone and Blitzkrieg i zatim kao na traci (ružno nam je napisati „vrpci” ;) ) krenuli su headlineri: Skunk Anansie, Die Antwoord  i ,last but not least, The Chemical Brothers koji su, citiramo jednu eminentnu posjetiteljicu festivala, bili „najbolji ikad”. Unatoč kiši koja nas je fino oprala prije glavnih događanja i činjenici kako dobar dio ostalih pozornica nije bio u pogonu, zadržali smo vedar i čio duh, pa krećemo prema sljedećem levelu, odnosno nultom danu. Stay tuned!
Iva i Veki

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.