Hrvatski radio

Radio Osijek

UFO završio uz ples na kiši

23.06.2013.

13:39

Autor: Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednji dan Urban fest Osijeka prekinulo je olujno nevrijeme koje je posjetiteljima uskratilo nastupe skupina Dead fish i Brkovi.

"Samo da je izdržalo još sat vremena", bili su neki od komentara posjetitelja 10. Urban fest Osijeka koji je naprasno prekinuo ljetni prolom oblaka. Glazbeni festival koji je od 20. do 22. lipnja ponudio raznolik koncertni program demo-bendova i poznatih scenskih imena ranije od predviđenog morao je ugasiti svijetla. U subotu nešto poslije ponoći obilna kiša, olujni vjetar i grmljavina rastjerali su brojne posjetitelje iz dvorišta kluba Vege, netom pošto su se na pozornicu popeli dečki iz koprivničkog sastava Dead fish. Uz njihov, brojni su posjetitelji s nestrpljenjem očekivali i nastup posljednjih headlinera Brkova, koji su umjesto svirke, također morati potražiti zaklon od nevremena.

11 litara kiše po četvornom metru, koliko je palo za subotnjeg nevremena u Osijeku, nije moglo sprati pozitivan dojam koji su odabrani bendovi ostavili na posjetitelje jubilarnog UFO-a. Iako je tek subota ponudila najveći odziv publike, mnogi se nadaju da će se u Osijeku nastaviti sada već respektabilna tradicija predstavljanja i promoviranja neafirmiranih sastava koji sviraju autorsku glazbu.

Koncertnu se publiku osim na UFO-u moglo zateći i na brojnim poznatim lokacijama u blizini Vege što svjedoči o tome da "slušača dobre glazbe" u Osijeku ima, ali preferiraju intimnije okružje tzv. zidina. Najpozitivniji dojam i poruku ohrabrenja organizatorima ostavilo je nekoliko desetaka onih najupornijih koji su usprkos nevremenu i nestanku struje nastavili plesati na kiši nadajući se do zadnjeg da bi se koncert ipak mogao nastaviti. 

Unatoč svim nedaćama koje su pratile ovogodišnje i neka ranija izdanja, te konkurenciji drugih festivala, ostaje spoznaja da je Urban fest Osijek ušao u svoje drugo desetljeće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.