Hrvatski radio

Radio Osijek

Urban Fest u Osijeku u lipnju

30.04.2016.

10:17

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Urban Fest Osijek ove će se godine održati po 13. put i to uz pokroviteljstvo grada Osijeka Mjesto održavanja je dvorište Vege, stalnog doma festivala od 2009. godine, a vrijeme održavanja je od 21. do 25. lipnja.

Ove godine festival će se održavati čak pet dana, gdje će u prvom planu biti glazba. Nakon uspješnog eksperimenta 2014. godine, ponovno će bit praćen i sportskim sadržajima. Već prvog dana festivala, 21. lipnja, u dvorištu Vege bit će organizirano gledanje nogometne utakmice s Europskog prvenstva u Francuskoj između Hrvatske i Španjolske, sve to naravno na velikom ekranu uz HD projekciju i zvučni doživljaj kao da se nalazite na samom stadionu. Nakon utakmice će uslijediti glazbeni program za sve okupljene.

Ova godina ponudit će i posebno mjesto za osječku scenu, koja će biti kvalitetno zastupljena kroz svih pet dana festivala, ali iz organizacije su se potrudili angažirati i trenutačno najveće osječke glazbene zvijezde, koje rasprodaju koncerte i klubove po cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji. O tome više narednih dana, kad krenu službene objave izvođača.

Festival više nije demo karaktera, no to ne znači da publika neće moći čuti najbolje neafirmirane bendove u regiji. Ove godine su oni odabrani na drugačiji način te nema nikakve sumnje kako će se to pokazati kvalitetnih rješenjem, budući da je riječ o bendovima koji bi već za godinu ili dvije mogli dogurati do headline materijala s mnoštvom fanova.

Tijekom pet dana, UFO binom će prodefilirati između 20 i 25 bendova iz više država, što također potvrđuje kako je festival još uvijek uspio ostati internacionalnog karaktera, a to je ono čime se u organizaciji posebno ponose.

Sljedećih dana krenut će objave izvođača. Festival će izvođače objavljivati na vrlo zanimljiv način, krenuvši s prvim imenom, pa svaki dan nakon toga po jedno novo, sve dok se ne kompletira cijeli popis, na kojem će se sigurno pronaći za svakoga po nešto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.