35. obljetnica studija Glazbene pedagogije

35. obljetnica studija Glazbene pedagogije

(foto: Alen Šverko/HRT)

Koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u utorak, 19.svibnja, pulski studij Glazbene pedagogije obilježit će 35. obljetnicu. Na programu su djela hrvatskih skladatelja, a osim solista, nastupit će i Akademski mješoviti zbor pulske Muzičke akademije.

Muzička akademija u Puli svojim studentima nudi tri smjera: glazbenu pedagogiju, harmoniku i solo pjevanje. Upravo je glazbena pedagogija, čija se obljetnica obilježava večerašnjim koncertom, jedan od najstarijih studija u Puli. Osim najnovijim znanstvenim dostignućima, ovaj studij punu pozornost posvećuje i umjetničkim potencijalima, kaže voditeljica odsjeka Laura Čuperjani.

Osim studenata i profesora pulske Muzičke akademije, na večerašnjem koncertu, koji počinje u 20 sati, nastupit će i ugledni glazbeni gosti pijanisti Tamara Jurkić Sviben i Sandro Vešligaj te violončelist Fabio Jurić. Proslava 35. obljetnice studija Glazbene pedagogije nastavlja se sutra u podne kad će se na pulskoj Muzičkoj akademiji održati predavanje pod nazivom 'Židovska glazba i glazbenici židovskog podrijetla s posebnim osvrtom na određenje pojma u hrvatskoj glazbenoj baštini'.

Saznajte više u tonskom prilogu.