Akcija pojačanog nadzora brzine vožnje u cijeloj Istri

Akcija pojačanog nadzora brzine vožnje u cijeloj Istri

(foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Na području cijele Istarske županije danas se provodi akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Cilj je smanjiti broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, čiji je najčešći uzrok neprilagođena brzina. Obuhvaćene su lokacije nadzora brzine koje su predložili sami građani.

Najcrnji scenariji na cestama posljedica su, nažalost, prebrze vožnje. Policija je u akciju prevencije uključila i same građane, ističe glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Stoga je Policijska uprava istarska pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se nadzire brzina, te su građani svoje prijedloge dostavljali od 29. ožujka do 10. travnja.

Građani su vrlo zainteresirani gdje će se i kada nadzirati brzina vožnje. Zaprimljena su čak 34 prijedloga koja su uzeta u obzir, a policija je odredila još nekoliko dodatnih lokacija. Nadzor brzine provodi se na području cijele Policijske uprave istarske.

Konkretno, u Puli, odmah sutra ujutro u šest sati s nadzorom se starta na Premanturskoj cesti, zatim se ophodnja prometne policije seli u Ulicu Veruda, gdje će se nadzirati od 9 do 11 sati. Od 11 do 14 sati policija će biti u Marulićevoj ulici, a u poslijpodnevnim satima na Premanturskoj cesti te ponovno od 18 do 20 sati u Ulici Veruda.

U večernjim satima policijska ophodnja nadzirat će brzinu kretanja vozila i na Fažanskoj cesti te ponovno u Marulićevoj i na Cesti prekomorskih brigada, dakle, na pulskoj obilaznici. Jedan od punktova je i Rudarska ulica u Vodnjanu.

Prema prijedlozima građana nadzirat će se brzina kretanja, no, vozači se pozivaju da poštuju ograničenje brzine - ne samo tijekom sutrašnjega dana, već stalno. Jer njihova nesmotrenost i grubo kršenje pravila nema opravdanja.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Akcija pojačanog nadzora brzine vožnje u cijeloj Istri