Ako treba zatvorit će se sve osim ljekarni, prehrane i javnih službi

Ako treba zatvorit će se sve osim ljekarni, prehrane i javnih službi

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istrarske županije (foto: HRT Centar Pula)

Ako situacija eskalira, može se očekivati karantena, no sve držimo pod kontrolom, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Prema strožim mjerama prema gospodarstvu, ako struka potvrdi njihovo donošenje, radile bi samo prehrana, ljekarne, javne i najnužnije ustanove.

Sve imamo pod kontrolom. Spremni smo i djelujemo kao satni mehanizam, ističe načelnik Stožera Dino Kozlevac

U Istri se čeka nalaz brisa na koronavirus za jedanaest osoba. Šest je oboljelih, a u izolaciji je preko tisuću građana. Za kršenje samoizolacije najmanja je kazna osam tisuća kuna, pa se građani pozivaju da se strogo pridržavaju dobivenih naputaka.

Ove potencijalne mjere prestanka rada gospodarstvenika, osim ljekarni, prehrane i javnih ustanova, s ciljem su ograničavanja kretanja ljudi na najmanju moguću mjeru, budući da se virus prenosi sa čovjeka na čovjeka, dodaje načelnik Stožera Dino Kozlevac. No, o svemu će odlučiti struka.

Mi smo pripremili kapacitete za karantenu. Bolnica je u potpunosti spremna, a spremamo i karantenu izvan bolnice, a ne samo za bolesnike. Prilagođavamo se potrebama i uvjeren sam da će mjere održati svari pod kontrolom.

Trebalo bi sve 'umrtviti' na dva tjedna pod uvjetom da imamo granice pod kontrolom, dodaje Kozlevac; izjavu u cijelosti poslušajte u nastavku.

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije