ATP turnir u Umagu popunio sve smještajne kapacitete

ATP turnir u Umagu popunio sve smještajne kapacitete

(foto: Igor Sobran/Pixsell)

Iza nas je prvi pravi turistički vikend. Na ulazak u Hrvatsku čekalo se satima, pa je jasno da nas očekuju odlični turistički rezultati. Izvrsna reklama za Hrvatsku odavno je i sport, pa je opravdano umaški ATP turnir privukao tisuće posjetitelja, ljubitelja tenisa i dobre zabave.

Nakon sinoć završenog teniskog turnira u Umagu slaviti mogu i organizatori i turistički djelatnici - turnir je napunio kapacitete u tom dijelu Istre. Procjenjuje se da će i nedavni uspjeh Vatrenih pridonijeti većoj posjećenosti svih naših regija - čak i u posezoni.

Umag je odavno iza sebe ostavio milijuntno noćenje, kao uostalom i sva veća istarska turistička odredišta. Sport, u ovom slučaju tenis, motiv je dolaska brojnih turista u ovaj dio Istre. U Istri trenutačno boravi čak 280 tisuća turista, a u Umagu ih je dnevno više od 30 tisuća. 

Popunjeni su izvrsno i hoteli i kampovi, ali i privatan smješat koji bilježi znatni rast. Svakim danom u Istri se ostvari 2 posto više noćenja nego lani, kažu u županijskoj Turističkoj zajednici. Prema sadašnjem bukingu takav se rast očekuje i u posezoni i to prvenstveno zbog širenja kapaciteta te izvrsne i raznovrsne ponude. Slijedom toga može se očekivati i veća zarada.

Inače na ovogodišnjem ATP turniru slavio je Talijan Marko Cecchinato. Treći nositelj na teniskom turniru u finalu je bio bolji od Argentinca Gvida Pelja 6:2, 7:6. Tako je završilo 29. izdanje našeg jedinog ATP turnira.