Audiovizualni obilasci Pule i Poreča za slijepe

Audiovizualni obilasci Pule i Poreča za slijepe Audiovizualni obilasci Pule i Poreča za slijepe
Foto: Udruga slijepih Istarske županije/ustupljena fotografija Foto: Udruga slijepih Istarske županije/ustupljena fotografija

Foto: Udruga slijepih Istarske županije/ustupljena fotografija

Audiovizualni obilasci starogradske jezgre Poreča i Pule pod vodstvom educiranog turističkog vodiča za pratnju slijepih osoba Rossane Matejčić Miljević održani su u subotu, 20.veljače. Tako je slijepim osobama kroz reljefne makete dočaran pojedini lokalitet i kulturno-povijesna znamenitost.

Na interaktivan i pristupačan način, članovi Udruge slijepih Istarske županije sa područja Poreča i Pule imali su priliku upoznati turističku i kulturnu baštinu tih dvaju istarskih urbanih središta. 

Trg slobode, Porečka bazilika, amfiteatar te Slavoluk Sergijevaca, samo su neki od punktova koje su članovi USIŽ sa videćom pratnjom imali prilike doživjeti i doznati nešto novo o detaljima iz antičke te srednjevjekovne povijesti Istre.

Obilasci su upriličeni u sklopu projekta "Dijalogom slijepih do (samo)održivosti" koji u cijelosti financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a povodom 70. obljetnice Udruge slijepih Istarske županije.