Autobusom u automobil, čiji je vozač podlegao ozljedama

Autobusom u automobil, čiji je vozač podlegao ozljedama

Photo: Jure Divic/HaloPix/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Danas u 7 sati i 50 minuta sati, na državnoj cesti D-75 (Bale - Vodnjan), dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Kako je izvjestila policija - nesreća se dogodila kada je 36-godišnji državljanin Srbije upravljao autobusom Man, pulske registarske oznake u smjeru Pule.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom 1. Maja u Vodnjanu, vozač nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te je prilikom kočenja skrenuo autobusom na lijevu prometnu traku, gdje je prednjim dijelom udario u automobil Mazda, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 78-godišnjak. Od siline udarca, automobil se odbio i udario u nadstrešnicu stajališta autobusa.
Zbog zadobivenih ozljeda, vozač automobila je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je u 9.30 sati preminuo. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, na tijelu preminulog obavit će se obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača autobusa podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.