Borba za zdravstvenog radnika vjerojatno nikada neće prestati

Borba za zdravstvenog radnika vjerojatno nikada neće prestati

(foto: Tino Jurić/PIXSELL)

Medicinski kadar tijekom cijelog covid razdoblja dodatno je opterećen. Borba za radnicima traje godinama, i unatoč tim potrebama u zdravstvu, najveće ustanove snalaze se s postojećim resursima na najbolji mogući način.

Borba za zdravstvenog radnika vjerojatno nikada neće prestati. Opća bolnica Pula bila je dodatno opterećena tijekom valova covid epidemije, pa je potreba za radnicima pala u drugi plan. No, nije nestala, kaže ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, uz brojne redovite djelatnosti – ispitivanja i utvrđivanja kakvoće i pravilnosti namirnica, vode, zraka, mora, potom prevencija odnosno savjetovanja građana uspijeva, no radnika uvijek fali, kaže ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović.

S druge strane, u hitnoj medicini zahtjevi su specifični, jer je svako radno mjesto u Hitnoj dodatno zahtjevno i stresno. Ravnateljica Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Mjere poticanja i pozivi liječnicima za rad u Istri česte su i donose rezultat, ne onoliki kolika je potreba za njima, no svaka je pomoć dobro došla. Velikim zdravstvenim sustavima, ne smijemo izostaviti Istarske domove zdravlja, pomoći će buduće medicinske sestre i tehničari koji se obrazuju u Puli i dobro su došli u svaki od njih.

Opširnije poslušajte u nastavku. 

Borba za zdravstvenog radnika vjerojatno nikada neće prestati