Čeka se obdukcija muškarca koji je umro u samoizolaciji

Čeka se obdukcija muškarca koji je umro u samoizolaciji

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Muškarac, koji je umro u Istri u samoizolaciji, bio je pozitivan na koronavirus, no je li virus i uzrok smrti znat će se nakon što patolog obavi obdukciju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

A, zdravstvena inspekcija otkrit će sve pojedinosti slučaja u Istri - najavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Detaljnije u prilogu Nives Kalebić.

Preminuli muškarac pripadao je rizičnoj skupini i nije neočekivano da će u toj grupi ljudi biti smrtnih slučajeva, no ipak treba pričekati rezultate obdukcije. 

Obitelj preminulog muškarca tvrdi da su dva dana čekali reakciju epidemiologa i ostalih liječnika. Slučaj će ispitati zdravstvena inspekcija. 

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić rekla je da nije poznato je li preminuli imao svoje kronične bolesti ili je isključivi uzrok smrti COVID-19

U Istri trenutačno nema novoozaraženih, a u pulskoj je bolnici 11 osoba koje su pozitivne na koronavirus. Jedan od njih je pacijent koji je bio na pogrebu na kojem je bio u kontaktu s više od sto ljudi. Sve njih javno se poziva da se jave obiteljskim liječnicima. No to ne znači da su svi zaraženi.

Resursa za borbu protiv virusa ima dovoljno. Do kraja dana čekaju se nalazi za 17 osoba iz Istre koji su kontakti već zaraženih i nalaze se u samoizolaciji.