Crowfunding kampanja za glazbeni album višejezičnih pjesama

Crowfunding kampanja za glazbeni album višejezičnih pjesama Crowfunding kampanja za glazbeni album višejezičnih pjesama
Detalj videa (Foto: snimka zaslona/YouTube) Detalj videa (Foto: snimka zaslona/YouTube)
Natalia Volkova i Alfredo Ramirez (Foto: Vlado Franjević/ustupljena fotografija) Natalia Volkova i Alfredo Ramirez (Foto: Vlado Franjević/ustupljena fotografija)

Vlado Franjević (Foto: Facebook/s dopuštenjem)

Hrvatski multidisciplinarni umjetnik s lihtenštajnskom adresom Vlado Franjević organizira u subotu 8. svibnja crowdfunding akciju s ciljem izdavanja glazbenoga albuma na kojem će biti zvedene višejezične pjesme koje je sâm napisao. Pjevat će se na njemačkom, španjolskom, engleskom i hrvatskom.

Franjevićevi projektni partneri dolaze iz Karlsruhea, a podrijetlom su iz Rusije i Perua, Natalia Volkova i Alfredo Ramirez. 

Suradnja s glazbenicima u Njemačkoj započela je potkraj prošle godine.

- Pitao sam ih bi li uglazbili himnu "SPIRALNI KANALI" koja je dio mojeg interdisciplinarnog umjetničkog projekta kojeg sam dosad realizirao 11 puta u 10 evropskih zemalja. U Hrvatskoj je to bilo 2011. u Vukovaru i 2015. u Ližnjanu! Uglazbili su moje stihove na španjolskom - govori Vlado Franjević.

Ovo je rezultat: https://www.youtube.com/watch?v=7FVn11vbpv0

- Tako je sve počelo... Oni su nakon toga mislili da bi možda bilo zanimljivo da napravimo cijeli album samo s mojim stihovima, a u isto vrijeme su radili na albumu s jednim izraelskim autorom - svi su stihovi bili ispjevani na hebrejskom - zato ta i takva ideja z njihove strane. Tako su uglazbili sljedeće dvije stvari na njemačkom - pojašnjava. 

https://youtu.be/E-U2WzYhUng i https://youtu.be/VJBx3xVGH5k 

- Inače, isti stihovi "SPIRALNI KANALI" nalaze se na CD-u jedne slovenske kantautorice koja je prva od glazbenika počela raditi u okviru spomenutog multilevel projekta. Izvela je taj komad u Sloveniji pjevajući na hrvatskom...a postoje bahasa i javanske - indonezijske verzije - dodaje Franjević. 

Ovo je njezina interpretacija iste na engleskom jeziku https://youtu.be/ZeaPFP_9bBw 

https://youtu.be/8S2j684sRh 

Vlado Franjević gostovao je jutros u našem radijskom programu.  

Vlado Franjević u programu Radio Pule