Dan grada Vodnjana: usmjereni smo razvojnim projektima i mladi nas vode

Dan grada Vodnjana: usmjereni smo razvojnim projektima i mladi nas vode

Boško i prijatelji na didaktičkoj farmi u Vodnjanu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dan Grada Vodnjana obilježen je svečanom sjednicom Gradskog vijeća. Istaknuto je kako je zadnjih godina izvrstan razvoj poduzetništva i udruga koje već dugo godina djeluju u gradu. Vodnjan nastavlja svoj razvoj, čulo se, okrenut mladima i budućnosti.

U povodu Dana grada Vodnjana gradonačelnik Klaudio Vitasović poručio je da je Vodnjan grad velikih ambicija, velikih potencijala i da zajedničkim radom, od gradske uprave do gospodarstvenika, institucija i udruga, možemo ići dalje te iz dana u dan biti sve bolji grad. Pogotovo zato što želimo da Vodnjan postane grad mladih, grad velikih perspektiva i velikih ambicija, rekao je Vitasović.

Vodnjan živi kružnu ekonomiju, zahvaljujući udrugama 'Istarsko – Eko muzej i 'Informo', koje po naprednim programima kreću od uzgoja do proizvodnje i u konačnici konzumacije. Potiče se poduzetništvo. Naime, udruga 'Istarsko – Eko muzej' okupila je nezaposlene žene da rade od kuće, pa se krenulo se u eko printanje u suradnji s Centrom za rehabilitaciju. Sinoć je tako održana revija i izložba „Moda na ekološki način“, što je pravi primjer socijalnog poduzetništva. Petra Pribetić Dragosavac vodi radionice eko tiska.

Projekt je zamišljen s ciljem da se korisnici involviraju u društvo odnosno u okolinu u kojoj živimo kako bi pokazali da mogu raditi. Dapače, ovo što rade su unikatna umjetnička djela. Želimo razviti svijest stanovništvu o važnosti recikliranja i rada na ekološki način. To ima dodatnu vrijednost, ističa Pribetić Dragosavac.

Vodnjan je najjači u IT sektoru, jer je iz malog poduzetničkog inkubatora, izrasla jedna od najmoćnijih globalnih komunikacijskih platformi. Monika Ivanović, voditeljica projekata u strateškom rastu i razvoju Infobipa ističe suštinu poslovanja. Mi razvijamo napredna komunikacijska rješenja, omogućavajući tvrtkama da komuniciraju na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze. Često su naši klijenti velike tvrtke; banke ili trgovine. Poanta svega jest da oni, kroz različite kanale od sms-a, voicea, do nekakvih chat aplikacija, svoje poruke prenesu korisnicima, pojašnjava Ivanović.

A bez poruka odnosno aplikacija danas je svima vrlo teško. Vodnjan ambiciozno žonglira IT sektor i održivi razvoj. Uz vino, maslinovo ulje i tradiciju to je, pokazalo se, izvrstan recept.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Dan grada Vodnjana: usmjereni smo razvojnim projektima i mladi nas vode