Desetak turističkih manifestacija Poreču donosi više od 40 tisuća noćenja

Desetak turističkih manifestacija Poreču donosi više od 40 tisuća noćenja

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

U Poreču očekuju uspješnu turističku godinu. Za mjesec dana počinju manifestacije koje će privući brojne goste i u čije održavanje tamošnji javni i privatni turistički sektor ulažu više od 5 milijuna kuna. Desetak najvažnijih manifestacija ove će godine Poreču donijeti više od 40 tisuća noćenja.

U posljednje dvije godine Poreč je pokrenuo čak 20 novih manifestacija, a većina ih se održava upravo u pred i posezoni što je i u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma, odnosno produžetkom turističke sezone. Tako će se od 12. do 14. travnja u Poreču održati prvo Europsko prvenstvo u Twirlingu, odnosno plesu mažoretkinja sa štapom na kojem se očekuje ostvarenje od 10 tisuća noćenja, kaže direktor porečkog TZ-a Nenad Velenik.

Ističe kako potom slijede Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia, Europsko prvenstvo u plesu, Međunarodna utrka katamarana te dva velika glazbena festivala Rise up i MTV Summerblast.

Jedna od značajnijih manifestacija bit će i turnir u odbojci na pijesku koji će se održati krajem lipnja. Poreč će i ove godine ugostiti Open Air Festival koji će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija od lipnja do rujna, a u rujnu će se prvi put održati i međunarodno natjecanje zborova European Choir Games na koji dolazi više od tisuću pjevača iz Europe, rekao je Velenik.

Zaključio je kako Poreč prema informacijama s glavnih turističkih tržišta očekuje još jedna jako dobra turistička sezona.