Digitalne vještine preduvjet uspješnog poslovanja

Digitalne vještine preduvjet uspješnog poslovanja Digitalne vještine preduvjet uspješnog poslovanja
Radionica Digitalna garaža u Županijskoj gospodarskoj komori Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Radionica Digitalna garaža u Županijskoj gospodarskoj komori Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Radionica Digitalna garaža u Županijskoj gospodarskoj komori Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Istarski poduzetnici i obrtnici u Puli su sudjelovali su na radionici o Digitalnom marketingu u poslovanju. Edukacija se provodi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Algebre i Googlea u 15 hrvatskih gradova.

Riječ je o novom pristupu poslovanju i trendu koji se već brzo širi i među istarskim gospodarstvenicima. Namjera besplatnih radionica je malom i srednjem poduzetništvu omogućiti da ojača svoje digitalne vještine bez kojih je poslovanje danas gotovo nemoguće.

U punoj sali Županijske gospodarske komore Pula razmijenila su se iskustva u korištenju digitalnih programa i softvera u poslovanju. Korisnici su vrlo zainteresirani - znaju da im digitalno doba nosi i nužno digitalno znanje te očekuju puno korisnih informacija za poslovanje. Među polaznicima je Svjetlana Barač koja ističe kako je poslovanje danas nezamislivo bez digitalnih platformi.

Bilo je riječi organizaciji i pozicioniranju na tržištu putem tražilica, o analitici kupaca kojima se obraćamo. Uz to, prema riječima Deana Krizmanića, predavača iz Otvorenog učilišta Algebra.

Gotovo polovica stanovnika Europe nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će  u bliskoj budućnosti čak 90 posto radnih mjesta zahtijevati te vještine. U Europskoj komisiji procjenjuju da će do 2020. godine čak 825 tisuća radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih vještina. Stoga je obrazovanje u ovom smjeru prioritet, ili bi trebao biti.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Digitalne vještine preduvjet uspješnog poslovanja

Dean Krizmanić, predavač iz Otvorenog učilišta Algebra

Svjetlana Barač, polaznica radionice