Dobrotvorna akcija "Za Leonardov glazbeni put"

Dobrotvorna akcija "Za Leonardov glazbeni put" Dobrotvorna akcija "Za Leonardov glazbeni put"
Foto: snimka zaslona/Facebook Foto: snimka zaslona/Facebook

Foto: snimka zaslona/Facebook

Prikupljenim sredstvima financirat će se glazbeno obrazovanje sedamnaestogodišnjeg nadarenog umjetnika Leonarda Rojnića iz Barbana, maturanta glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, na jednoj od glasovitih baltičkih akademija gdje će nastaviti školovanje.

Akciju koja je započela 15. prosinca organizira Inner wheel klub Pula u suradnji s Glazbenom školom I.M. Ronjgova Pula.

Leonarda profesori smatraju jednim od najuspješnijih učenika u dugogodišnjoj povijesti glazbene škole, a oduševljenje njime iskazao je i eminentni čembalist i orguljaš prof. Pavao Mašić u finalu Eurovizije mladih glazbenika riječima “une pure merveille musicale/čisto i nepatvoreno glazbeno čudo".

Kako zbog aktualnih mjera zabrane okupljanja ne mogu organizirati koncert uživo, akciju će ostvariti uz materijale koje će pripremiti Glazbena škola Ivan Matetić Ronjgov Pula i dostaviti ih oko Božića, kada će ih objaviti putem društvenih mreža: FB, Instagrama i Youtubea.

Akcija će trajati do 14. ožujka 2021., a uplate će se moći obaviti na žiro računa.

Podaci za uplatu: donacija "Za Leonardov glazbeni put"

Banka: PBZ

Broj žiro računa: HR89 2340 0091 5111 0536 7

SWIFT: PBZGHR2X

Leonardova je uz svoju diatlonsku harmoniku ostvario brojne rezultate na inozemnim i tuzemnim natjecanjima:

u dijatonskoj harmonici  1. mjesto na Međunarodnim natjecanjima u Austriji i Sloveniji te Europsko i Svjetsko prvenstvo u Italiji 2017.g na kojima također osvaja prvo mjesto

- 44. Međunarodni susreta harmonikaša u Puli 1. nagrada i 1. mjesto

- 6. Bistrički zvukolik 1. nagrada i 1. mjesto u u 5- toj kategoriji ( Međunarodno natjecanje ), posebna nagrada za najbolje izvedenog hrvatskog autora 

- 10. hrvatsko natjecanje za harmoniku, Daruvar 1. nagrada i 1. mjesto u D kategoriji, posebna nagrada "Harmonikaškog centra" za natjecatelja s najviše osvojenih bodova,   posebnu nagradu  OKUD ISTRE natjecatelju s najviše osvojenih bodova., aktivno Sudjelovanje na 25. Međunarodnoj ljetnoj školi harmonike u Puli, posebnu nagradu -  recital na 13. danima harmonike u Poreču 2020. godine i posebnu nagradu Muzičke akademije u Puli - besplatnog sudjelovanja na jednom od seminara gostujućih predavača tijekom akademske godine 2019./2020. 

- 44. International Accordion Prize of Castelfidardo PIF 2019, 6. mjesto u kategoriji juniora (pored 27 natjecatelja iz 12 zemalja svijeta Kina, Estonija, Rusija, Norveška... 

- 57. HDGPP natjecanje u disciplini komornih sastava 1. nagrada i 2. mjesto, komorni sastav činili su Leticija Ulika Roce - violina, Leonardo Rojnić - harmonika i Anamarija Bukovnik - violončelo

- prvo mjesto na 58.regionalnom HDGPP natjecanju u disciplini komornih sastava, studeni 2020.

Leonardo se ljetos prijavio na natjecanje Manhattan International Music Competition u kojem je ušao u krug online nagrađenih, Zlatnom medaljom u kategoriji Young Artist.

Inner Wheel klub Pula (IWK Pula) je neprofitna ženska udruga, dio velike međunarodne obitelji,  zasnovana na dobročinstvu, prijateljstvu i međunarodnom razumijevanju. Osnovan je 1999. g. u Puli i ima 18 aktivnih članica. Tijekom dosadašnjih 20 godina djelovanja klub je prikupio više od milijun kuna i donirao ih potrebitima - pojedincima i organizacijama.