Dogovorena isplata plaće Uljanikovcima

Dogovorena isplata plaće Uljanikovcima

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Napokon dobre vijesti iz pulskog Uljanika! Radnici danas ipak neće u blokadu pulskog škvera kao što su najavljivali. Dogovoreno je, naime, da će brodovlasnici čiji se brodovi grade u Uljaniku kroz idući tjedan uplatiti predujam kojim bi se osigurala puna plaća za rujan.

Članovi Uprave i brodovlasnici postigli su dogovor o isplati plaće za rujan, izvijestio je član Stožera za obranu Uljanika Deni Širol. O kolikom je iznosu riječ ne mogu govoriti ali nadam se da će biti za isplatu bruto plaće za rujan, dodaje Širol.

Radnici su i dalje u štrajku – no na radnim mjestima. Važno je da se ne prekine gradnja na kruzeru koji je prijeko potreban u ovim teškim vremenima za opstanak Uljanika i  daljnje poslovanje, poručuju članovi Stožera.

Izlazaka na ulice nema, za odlazak u Zagreb ne vidimo smisla u ovom trenutku donijelo, a pritisak ne treba više stvarati. Ministarstvo i uprava danonoćno rade na tome. Bitna je plaća za deveti i deseti mjesec, ističe Širol.

Najvažnije je trajno rješenje, kaže predsjednik Nadzornog odbora Uljanika Samir Hadžić. Radnici su nezadovoljni, no pitanje je želimo li dobiti jednu plaću ili održati brodogradnju. Važne su sve ostale plaće i budućnost Uljanika.

Radnici čekaju i dostavu konačnog plana restrukturiranja Vladi te njegovu žurnu isporuku u Bruxelles. Nakon dogovorenih konkretnih koraka, vrlo su blizu, kažu, i konkretni potezi.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Dogovorena isplata plaće Uljanikovcima