Edukacijom do održivog razvoja u Vodnjanu

Edukacijom do održivog razvoja u Vodnjanu

(foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Edukacijom do održivog turizma – projekt je što ga drugu godinu zaredom uspješno realiziraju turistički partneri na području Vodnjanštine. Namjera je ponuditi jedinstveni proizvod koji se ne bazira isključivo na neposrednoj blizini mora.

Namjera je stvoriti jedinstveni turistički proizvod umrežavanjem i edukacijom. Sudjeluju mali proizvođači i iznajmljivači obiteljskog smještaja, no i sve udruge te sami građani koji na bilo koji način djeluju u turizmu. Tako zajedno stvaraju posve novi oblik ponude, kaže Tamara Gobo, u ime nositelja projekta, udruge Istrian de Dignan.

Građani su jako zainteresirani za edukaciju. 

Projekt završava krajem mjeseca, a radionice se održavaju u novootvorenom EcoLabu. Jučer su predstavljeni lokalni proizvodi i slušalo se predavanje o inovativnom pristupu tradicionalnim namirnicama te plasiranju proizvoda.

Danas  će se od 18 sati više čuti o web marketingu, slijedi interaktivno predavanje o financiranju iz europskih fondova, o čemu će govoriti predsjednik udruge Istrian de Dignan Dino Babić. Sve je besplatno.

A sutra se, u sklopu Noći muzeja, od 18 sati do 1 ujutro, otvaraju vrata Eko muzeja. Moći će se besplatno razgledati Kuća tradicija te izložba fotografija „Erminio Voivoda - biciklizam".

Opširnije poslušajte u nastavku.

Edukacijom do održivog razvoja u Vodnjanu