Ekosfera Istra – Županija koja miriše

Ekosfera Istra – Županija koja miriše

Foto: Bioistra/ustupljena fotografija

Udruga za promicanje održivog razvoja i kvalitete života Bioistra započinje projekt Ekosfera Istra - Županija koja miriše u općinama Oprtalj i Vižinada. Projekt financira Istarska županija, uz sudjelovanje jedinica lokalne samouprave.

Početak će označiti radionice – razgovaraonice na kojima će okupljeni zajednički utvrditi kako se umrežiti i kako odrediti koja je aromatična ili začinska biljka karakteristična za svaku od dviju općina, a po kojoj bi željeli da njihov kraj miriše. Dobrodošli su vlasnici ili predstavnici lokalnih OPG-ova, tvrtki i obrta, predstavnici jedinica lokalne samouprave, udruga, klubova, škola i vrtića - odrasli i djeca.

Za Oprtalj će se radionica – razgovaraonica održati u ponedjeljak (14. lipnja) s početkom u 18 sati, u prostorima Zajednice Talijana u Livadama. U Vižinadi je zakazana za utorak (15. lipnja), također s početkom u 18 sati u Zajednici Talijana. Izvoditeljski tim radionica – razgovaraonica čine Sniježana Matejčić, Maja Vizintin, Dajana Bošnjak, Mirela Marković i Monika Terlević.

Cilj projekta Ekosfera Istra – Županija koja miriše je ekološki uzgojenu aromatičnu ili začinsku biljku koja će biti zajednički odabrana kao karakteristična za Oprtalj, odnosno Vižinadu, implementirati u još nepotpuno uređene javne prostore, kako bi ojačali ekološku prepoznatljivost svake od tih dviju općina, dodajući im komponentu mirisnog prostora. - Time utječemo na turističku valorizaciju i ekonomsku dobrobit, ali prije svega na kvalitetu života samih mještana - istaknula je predsjednica Bioistre i voditeljica projekta mr. sc. Vlasta Radoičić.

Broj sudionika je ograničen. Zainteresirani se mogu javiti - za Oprtalj koordinatorici podružnice Bio Istra Livade Maji Vizintin e-mailom na adresu maja.vizintin@gmail.com ili telefonom na broj 091 762 8902, a za Vižinadu zamjenici načelnika Nedi Šainčić Pilato e-mailom na adresu nedapilato@gmail.com ili telefonom na broj 099 4230 550. 

Ekosfera Istra

Preuzmite datoteke

Ekosfera Istra 9,2 MB