Europski projekt razmjene učenika u rovinjskoj osnovnoj školi

Europski projekt razmjene učenika u rovinjskoj osnovnoj školi

(foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Osnovna škola Jurja Dobrile iz Rovinja dio je europskog projekta pod nazivom IMAGINE. Ovaj trogodišnji projekt podrazumjeva razmjenu učenika i mentora iz sedam europskih zemalja s ciljem upoznavanja njihove kulturne baštine i uporabe modernih tehnoloških alata u nastavi.

Rovinjski su osnovnoškolci predstavili što znaju i umiju gostima-mentorima koji će za nekoliko mjeseci ovamo stići sa svojim učenicima kako bi upoznali našu kulturnu baštinu. Na proljeće će na razmjenu osam učenika ove osnovne škole. U projekt IMAGINE uključeno je sedam zemalja, uz našu to su Finska, Litva, Portugal, Španjolska, Francuska i Italija. Koordinatorica projekta Tamara Perković kaže kako su u tijeku posljednje pripreme, a nakon zimskih praznika slijede dogovori tko će kod koga i kada otići.

Njihov će se boravak u drugim zemljama financirati europskim sredstvima. Sudionici projekta na raspolaganju imaju ukupno 450 tisuća eura. Najveći broj razmjena dogodit će se u iduće dvije godine, dok je 2017. predviđena za procjenu projekta.