Europsko prvenstvo u rukometu u Poreč dovodi više od 3 tisuće gostiju

Europsko prvenstvo u rukometu u Poreč dovodi više od 3 tisuće gostiju

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Dio Europskog prvenstva u rukometu održat će se i u Poreču. U tom se gradu do iduće srijede očekuje čak, tri tisuće gostiju koji će ostvariti 15 tisuća noćenja. Izvrstan je to uvod u turističku godinu u Poreču koji sve više postaje cjelogodišnje odredište.

Večeras kreće 13. izdanje kontinentalnog nadmetanja na kojemu će se 16 ekipa boriti za naslov. Svaka od 4 skupine igra se u jednom gradu. Kauboji su smješteni u Splitu, a večeras na otvaranju izmjerit će snage sa Srbijom. Susret počinje u 20.30. Na hrvatsku klupu vratio se Il mago de Umago Lino Červar

U istoj skupini od 18 i15 igraju Švedska i Island. Što se tiče porečke Žatike u istom terminu sastaju se Bjelorusija i Austrija, a od 20 sati i 30 minuta Francuska i Norveška. Ulaznice su rasprodane danima.

Zahvaljujući europskom prvenstvu u rukometu porečki hotelski kapaciteti već na početku siječnja izvrsno su popunjeni. To je ujedno i dobar uvod u cijelu turističku godinu, kaže direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik. U Poreču će biti otvoreno osam hotela u kojima će boraviti reprezentacije, službene osobe i navijače te novinarske ekipe iz Francuske, Norveške, Bjelorusije i Austrije, ističe Nenad Velenik.


Na porečkom Trgu slobode postavljen je i šator s gastronomskom ponudom i velikim ekranom na kojem će, Porečani a i gosti moći pratiti izravni prijenos utakmica iz dvorane Žatika.