FET dobio Marketinški laboratorij u sklopu ATLAS projekta

FET dobio Marketinški laboratorij u sklopu ATLAS projekta FET dobio Marketinški laboratorij u sklopu ATLAS projekta
ATLAS Living Lab, Marketinški laboratorij FET-a (foto: Džana Banić/HRT) ATLAS Living Lab, Marketinški laboratorij FET-a (foto: Džana Banić/HRT)

ATLAS Living Lab, Marketinški laboratorij FET-a (foto: Džana Banić/HRT)

Na Fakultetu ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' predstavljen je Martketinški laboratorij opremljen u sklopu projekta 'ATLAS'. Projekt je vrijedan gotovo dva milijuna eura, provodio se nešto manje od dvije godine a sudjelovalo je osam partnera - tri hrvatska i pet talijanskih.

U sklopu projekta ATLAS - Adriatic Cultural Tourism Laboratories - pulskom Fakultetu ekonomije i turizma pripalo je 112 tisuća eura. Tim su novcem ostvarene različite edukativne radionice, utemeljena Regionalna radna skupina za kulturni turizam a nastala su i dva znanstvena rada.

Trajna vrijednost je i izrada Ližnjanske avanture - doživljajna turistička tura koja povezuje pet nedovoljno poznatih prirodnih i kulturnih lokaliteta te općine, naglasila je voditeljica projekta Atlas profesorica Tamara Floričić, docentica na katedri za turizam Fakulteta ekonomije i turizma.

Jedan od glavnih rezultata projekta Atlas ipak je suvremeno opremljeni marketinški laboratorij koji će studenti FET-a koristiti u okviru kolegija istraživanja tržišta. Oprema uključuje i uređaj za praćenje zjenice oka, rekao je pojašnjava profesor Dragan Benazić, voditelj katedre za marketing.

Ispitanici, pokazala su istraživanja, u klasičnim upitnicima nisu posve iskreni u odgovorima. Stoga je uređaj praćenja zjenice oka važan alat u tzv. neuromarketingu - novoj disciplini kojom se nastoje utvrditi stvarne reakcije ispitanika na neki proizvod.

Opširnije poslušajte u nastavku.

FET dobio Marketinški laboratorij u sklopu ATLAS projekta