Fotogenični Vodnjan - grad murala, romantičnih crkvica i zlatnih maslinika

Fotogenični Vodnjan - grad murala, romantičnih crkvica i zlatnih maslinika

Vodnjan iz zraka (Foto: TZ Vodnjan/ustupljena fotografija)

Kad boravimo u nekom mjestu, želimo fotografijama ovjekovječiti ono što je u njemu najposebnije. Mali vodič kroz labirint slikovitih uličica istarskog grada Vodnjana, pomoći će vam da pronađete najbolje kadrove, ali i da pronađete put do autentičnih gastronomskih užitaka.

Bilo da se radi o tišini vodnjanskih crkvi, šarenilu četrdesetak uličnih murala, tragovima nekad moćnog kaštela, skrovitosti najuže i najkraće ulice u Istri ili pak okusu Bumbarske torte koja se priprema s velikim strpljenjem - u fotogeničnom Vodnjanu ćete zasigurno pronaći svoj posebne kutke i doživjeti nezaboravne trenutke. 

VODNJAN - GRAD NASTAO ZAHVALJUJUĆI MUDROSTI I SLOZI

U povijest Vodnjana upisano je čak 4000 godina od njegova nastanka u čijem su temelju mudrost i sloga. Naime, kako bi se obranilo od ratova i pljački 7 naselja odlučilo je osnovati grad u kojem će se osjećati sigurno i zaštićeno. Novo naselje počelo je nastajati oko mjesta Sv. Lovro (na rubu današnje općine Vodnjan) čije ruševine i danas Vodnjanci nazivaju˝groumaso de la sorte˝ ili ostaci gdje je bačeno kamenje, odnosno donesena odluka o osnivanju grada.

BUMBARI - NEOBIČNO IME KOJIM SE VODNJANCI PONOSE