Gianni Rossanda podnio ostavku, danas nova Uprava Uljanika

Gianni Rossanda podnio ostavku, danas nova Uprava Uljanika

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dosadašnji predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda dao je ostavku. Članovi novoga Nadzornog odbora razgovarali su u Puli s potencijalnim kandidatima nove buduće uprave, a u srijedu će predstaviti konačni sastav nove Uprave.

Radnici Uljanika još čekaju svoju plaću za rujan, a na relaciji Uljanik - Vlada već se nazire novi plan restrukturiranja brodogradilišta.

Obavljeni su razgovori s devet potencijalnih članova Uprave Uljanika. Velika je to odluka i ne želimo brzati, rekao je predsjednik novog Nadzornog odbora Samir Hadžić i dodao da će nove članove Uprave predstaviti u srijedu.

Slijedi komunikacija s Vladom. Isplata plaće i novi plan restrukturiranja koji već postoji u konturama, kaže Hadžić. Dio zemljišta morat će se kompenzirati jer je to zahtjev Europske komisije, no ni približno nije nalik prethodnoj varijanti u kojoj nestaje čitav pulski arsenal.

Sa svime je upoznat ministar gospodarstva Darko Horvat. Bitno je da ne bude zastoja u daljnjoj komunikaciji s Europskom komisijom, ističe ministar Horvat.

Gianni Rossanda podnio je ostavku na funkciju predsjednika Uprave Uljanika, koja stupa na snagu 31. listopada.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Gianni Rossanda podnio ostavku, u srijedu nova Uprava Uljanika